Σελίδες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΟΣ Ή ΑΠΟΧΗ; ( Αναδημοσίευση από tromaktikos )

Η αλήθεια είναι πως ο περισσότερος κόσμος έχει αηδιάσει από τους πολιτικούς, την διαφθορά, τα ψέματα και την κατάχρηση της "Λαϊκής εντολής" από τους έχοντες την εξουσία και αποφασίζει να απέχει... Τι σημαίνει όμως αυτό; Ποιους εξυπηρετεί;
Στην υπάρχουσα κατάσταση τα κόμματα εξουσίας για να αποκτήσουν την πλειοψηφία στην βουλή χρειάζονται 42% περίπου των ψήφων. Των πολιτών δηλαδή που ψήφισαν όμως, όχι του συνόλου των πολιτών.
Όταν όμως απέχουμε το 42% μπορεί να αντιστοιχεί στο 32% των πολιτών.
Είναι απλό: αν είμαστε 100 άτομα και ψηφίσουμε όλοι, το 42% αντιστοιχεί σε 42 άτομα αν ψηφίσουμε 80 άτομα μόνο και οι υπόλοιποι απέχουν το 42% αντιστοιχεί σε 33 άτομα. Αν ψηφίσουμε 70 άτομα τότε το 42% των ψήφων αντιστοιχεί σε 29 άτομα.
Πίσω στα κόμματα τώρα. . . χρειάζονται 42% για να κυβερνήσουν και όσο περισσότεροι ψηφίζουν στις εκλογές τόσο περισσότερους "πιστούς" ψηφοφόρους χρειάζονται. ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ .
ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!
Μακάρι να είχαμε ένα σύστημα πιο δημοκρατικό, μακάρι να μπορούσα να σας πω τι να ψηφίσετε για το καλό μας.. δυστυχώς και εγώ το ψάχνω.. το λευκό, το άκυρο και οι ψήφοι σε κόμματα εκτός βουλής συγκεντρώνονται στο τέλος "λογιστικά" και μοιράζονται σε bonus στο πρώτο κόμμα.
Τα έχουν σκεφτεί όλα για να κυβερνούν για πάντα. Αναλογιστείτε πως συνέχεια ρίχνουν το ποσοστό που απαιτείται για το σχηματισμό κυβέρνησης( δεν ήταν πάντα 42%) μαζί με την αποχή αυτό αντιστοιχεί στο 30% του πληθυσμού. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει? Σημαίνει πως πλησιάζει το ποσοστό των εκλογικών βάσεων των μεγάλων κομμάτων , που κυμαίνονται στο 28-30 %.
Κακά τα ψέματα οι τελευταίοι που αλλάζουν μυαλό και ψήφο είναι οι εκλογικές βάσεις, οι οπαδοί των κομμάτων.
Δεν θα με παραξένευε στην Ελλάδα της προπαγάνδας να μάθαινα πως τα 2 μεγάλα κόμματα προωθούν την αποχή σαν λύση. . .
Αν είστε αηδιασμένοι με τους πολιτικούς η αποχή στηρίζει αυτούς που σας αηδιάζουν! ! ! ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου