Σελίδες

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι καταπέλτης για το παρακμάζον πολιτικό σύστημα

Γράφει ο Αθανάσιος Δρούγος


*Δυστυχώς και για μια ακόμα φορά δεν υπάρχει ανανέωση προσώπων και ιδεών και για αυτό το βαθμό της αυτοδιοίκησης. ΣΥΝΕΠΩΣ πλασάρεται «το παλιό κρασί σε καινούργια μπουκάλια». ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, που επί χρόνια κούρασαν και κουράζουν. Ακόμα και σε επίπεδο υποψηφίων συμβούλων η ανανέωση είναι υποτονική και υποβαθμισμένη. Σε οιαδήποτε πολιτισμένη χώρα δεν θα γίνονταν αυτό.
Ασφαλώς η αντίδραση και το «γύρισμα της πλάτης» στα κόμματα και

στις εκλογές είναι αποτέλεσμα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για τα κοινά. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν πρόκειται να επιλυθούν από τις συνταγές και τις οδηγίες του παρελθόντος. ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ .Με κατεδαφιστέα υλικά δεν φτιάχνεις καινούργιο σπίτι.
*Λόγω της μη-ύπαρξης νέων προσώπων , παρατηρείται μια απλή μετακίνηση δημοτικών συμβούλων οι οποίοι επί χρόνια κινούνται σε παλαιομοδίτικες και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Κάποιοι που προσπάθησαν να κάνουν από μόνοι τους ανεξάρτητες κινήσεις καθόδου, είδαν ότι «δεν περπατάνε» και «πέρασαν κάτω από την ομπρέλα των γνωστών υποψηφίων δημάρχων» και αυτό για λόγους προσωπικούς-συμφεροντολογικούς και μόνο. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ-ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ να καταθέσουν. Τα βασικά θέματα της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να αναδειχθούν. ΑΠΛΑ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ(πλην της περιφέρειας όπου άλλους θα ψηφίσουν, γιατί έρχεται η έκπληξη), ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ .Κάποιοι άλλοι αρχιερείς του παλαιοκομματισμού νομίζουν ότι «ακόμα δίνουν εντολές!».ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ, του ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ, και των ΑΝΕΜΩΝ ΠΟΥ ΦΥΣΑΝΕ ΑΛΛΟΥ... Ανεπιστρεπτί πέρασαν οι εποχές τους. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΩΤΗΡΕΣ. ΟΥΤΕ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ. Το ποτάμι είναι πλέον στο ύψος του καταρράχτη .ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ. Δηλαδή ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ και ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ νομίζουν ότι είναι κάποιοι παλιοί κομματάρχες από κόμματα-καταστροφή που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν...
*Σε προσωπικό επίπεδο είμαι σε γενικές γραμμές υπέρ του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Μάλιστα θα έλεγα ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες συγχωνεύσεις δήμων σε πανελλαδικό επίπεδο. ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ. ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΙΑ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΞΕΠΛΥΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ και ΙΔΕΕΣ-ΠΑΡΑΚΜΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ-κλπ .ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Και στο ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ «ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ» ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ. Σε γενικές γραμμές είναι ήδη γνωστό το αποτέλεσμα. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ(που θα είναι πασιφανής σε όλη την χώρα). ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΑΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...Ανεξάρτητα των άλλων ιδιαιτεροτήτων είναι ασύλληπτο άνθρωποι που κατακεραύνωναν επί χρόνια τον Δήμαρχο ΠΑΠΑΓΟΥ, να εγκαθίστανται-μεταγράφονται τώρα στο ψηφοδέλτιο του. Άλλοι που για προσωπικούς και μόνο λόγους ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο ΠΑΠΑΓΟΥ(που σαν ΔΗΜΟΣ είναι σαφέστατα πιο οργανωμένος) να τρέχουν από του ΠΑΠΑΓΟΥ να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του απερχόμενου Δημάρχου ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι που γνωρίζω επί 30 χρόνια.(από μικρό παιδί) ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΟΓΟΝΟΣ ΑΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...
*Οι συγκεκριμένες εκλογές θα είναι ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για το παρακμάζον πολιτικό σύστημα. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Το αποτέλεσμα θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις για τις επερχόμενες Γενικές Εκλογές που θα γίνουν μέσα στο 2011 και για τις μετέπειτα καθοριστικές εξελίξεις που έρχονται...ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ. Η αγανάκτηση του κόσμου θα δώσει το προτελευταίο- τελευταίο χαστούκι στα πολιτικά κόμματα που έχουν ταλαιπωρήσει επί δεκαετίες το λαό με ρουσφέτια-διαφθορά-παραγοντισμό-εκτροπές-απαράδεκτους διορισμούς -αναξιοκρατία, πριν το τέλος του πελατειακού συστήματος μέσα στο 2011. Είναι γνωστό τι έρχεται στο εξωτερικό... ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΠΙΟ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ/ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ(πχ ΕΔ και ΣΑ) δεν είναι αποδεκτές από τα στελέχη τους οι ηγεσίες των ΚΛΑΔΩΝ. ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΙ.../ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ(ΕΡΕΥΝΑ MONTHLY REVIEW-VPRC).
*ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Η «ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ» της χώρας θα κρατήσει πάρα πολύ. Ασφαλώς και δεν μπορεί να είμαι στα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με τους ΔΕΣΜΩΤΕΣ που μας κρατάνε ως ΟΜΗΡΟΥΣ .Άλλα πρέπει έντιμα να αναλύσουμε το πως φθάσαμε εδώ από το 1980. Φθάσαμε γιατί ορισμένοι «τρώγανε και τρώνε με χρυσά κουτάλια», δεν υπήρχαν αξιολογήσεις βιογραφικών για τις διάφορες θέσεις, αλλά με φωτογραφικές μεθόδους διόριζαν και ξαναδιόριζαν, τα χρήματα από ΕΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ κατέληγαν στις τσέπες ορισμένων(ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ και μη), οργιάζει η διακίνηση μαύρου χρήματος, δεν έπρεπε να κάνουμε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και τώρα έχει πέσει πλέον ο Ελληνικός λαός σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΦΩΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ(ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ) ΦΩΣ.(και τα λέω εγώ που από τη φύση μου είμαι ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ) . Σε μια σοβαρή και πολιτισμένη χώρα, όλοι αυτοί που έφεραν την κατάσταση εδώ που είναι τώρα(ΑΔΙΕΞΟΔΑ-ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ κλπ) θα είχαν καταδικαστεί σε ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΕΙΣ. Και φυσικά θα τους τα έπαιρνε όλα πίσω η Πολιτεία. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ-ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΡΑΤΗ. Όχι σε ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΣΤΑΝ και ΑΡΠΑΧΤΙΣΤΑΝ. Κρίμα γιατί αυτή η χώρα έβγαλε ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.
*Κατόπιν τούτων ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ GLASNOST ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και του ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Πηγή: News Trap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου