Σελίδες

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ» ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ.

Το ερώτημα βρίσκεται μετέωρο εδώ και πολύ καιρό στα χείλη των πολιτικών αναλυτών, σε εφημερίδες, περιοδικά, δελτία ειδήσεων, διαδίκτυο και όπου αλλού εμφανίζονται. Γιατί ο λαός μας δεν αντιδρά με όλα αυτά που συμβαίνουν στο τόπο μας;
Κάποιοι απ’ αυτούς, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο καθένας με τον τρόπο του, είμαστε βολεμένοι και σ’ αυτό οφείλεται η άρνηση μας να σηκωθούμε από τον καναπέ.
Το κακό είναι ότι πολλοί είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν μαζί τους, ξεχνώντας ότι η αλήθεια, όταν δεν λέγεται ολόκληρη, μοιάζει με αλήθεια αλλά δεν είναι.
Οι Έλληνες σήμερα, παρά την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω, γιατί ο κύκλος της οικονομικής κατάρρευσης δεν έχει κλείσει, μπορεί να έχουν σπίτι, αλλά το χρωστάνε, μπορεί να έχουν αυτοκίνητο, αλλά το χρωστάνε, όπως επίσης χρωστάνε και τα καταναλωτικά τους δάνεια, τα διακοποδάνεια και το πλαστικό χρήμα που τους «πούλησαν» με της κάρτες. Οι Έλληνες είναι παγιδευμένοι σε μια καλοστημένη οικονομική παγίδα που στήθηκε σε ανύποπτο, για τους ίδιους, χρόνο αλλά στα πλαίσια μιας γενικής καπιταλιστικής αντίληψης περί οικονομικών πραξικοπημάτων.
Αυτός που χρωστάει δεν έχει διάθεση για επαναστάσεις, αυτός που χρωστάει προσπαθεί να διατηρήσει αυτά που έχει, πάση θυσία, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί
ότι απλώς σπαταλάει το χρόνο του. Χρόνος που μετράει εις βάρος του συνόλου των «κατατρεγμένων» γιατί εκτός του ότι τελικά θα χάσει αυτά που έχει, θα χάσει και την ευκαιρία μιας μαζικής αντίδρασης που σίγουρα θα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμα κι εκείνοι που έχουν προλάβει να αποπληρώσουν αυτά που έχουν αποκτήσει κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να τα εκποιήσουν για να φάνε.
Βολεμένοι λοιπόν; Ή καθισμένοι στ’ αγγούρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου