Σελίδες

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 800 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ ΔΕΚΑΕΤΕΣ.

Κατά τη γνώμη του «συντονιστή» Θεόδωρου Πάγκαλου, ο πρωθυπουργός έπρεπε να βγει και να απειλήσει για εκλογές, για να μην αφήσει η κυβέρνηση τον Σαμαρά να «παίζει» μόνος του. Αυτονόητο, ε; Διαβάστε τώρα και το αποτέλεσμα.

Νέα άνοδο πάνω από τις 800 μονάδες βάσης σημείωσε χθες το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, προσεγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές
Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού έφθασε χθες το μεσημέρι έως και τις 837 μ.β., σημειώνοντας άνοδο 52 περίπου μονάδων σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης.

Η άνοδος αυτή αποδίδεται από τους αναλυτές στην αλλαγή του θετικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί για την ελληνική οικονομία μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού την περασμένη Δευτέρα και τις αιτιάσεις του για προσφυγή στις κάλπες.

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται ξανά τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που αμφισβητούν τους φετινούς δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης λόγω υστέρησης εσόδων, ενώ ενστάσεις εκφράζονται και για την ικανότητα απεξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είχε διαμορφωθεί την περασμένη εβδομάδα κάτω από τις 700 μονάδες βάσης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου