Σελίδες

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Πρέπει να το καταλάβουμε. Όταν αντιδρά μια κοινωνική ομάδα στα μέτρα της κυβέρνησης, πρέπει να στεκόμαστε στο πλευρό της.  
Δεν φαντάζεστε πόσο την διευκολύνουν όλοι αυτοί οι μικροί εμφύλιοι στους οποίους  με τη βοήθεια των δημοσιογράφων μας αναγκάζει να εμπλακούμε.
Ασφαλώς και κάθε φορά που κάποιοι ξεσηκώνονται, προκαλούν προβλήματα σε κάποιους άλλους αλλά και οι άλλοι πρέπει να σκεφτούν ότι θα έρθει η σειρά τους.
Αν αφήνουμε την κυβέρνηση να μας αντιμετωπίζει μεμονωμένα, έχοντας στο πλευρό της τους υπόλοιπους, κομμάτι – κομμάτι ο κοινωνικός ιστός θα καταρρεύσει και θα μείνουμε έρμαια των αποφάσεων του Διεθνούς και των άλλων νομισματικών ταμείων.  
Παρακολουθούσα έναν «αθώο» καταστηματάρχη της Ακρόπολης να αναρωτιέται πως είναι δυνατόν 100 άνθρωποι να δημιουργούν πρόβλημα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τον έπεισαν τον άνθρωπο, ότι αυτός και άλλοι δέκα σαν κι αυτόν είναι ολόκληρη η Ελλάδα. Αλλά όταν θα του πουν να τα μαζέψει και να φύγει από την περιοχή γιατί κηρύχθηκε ιδιαιτέρου κάλλους, θα ψάχνει περαστικούς να του συμπαρασταθούν κι  
εκείνοι θα του λένε ότι τους κλείνει το δρόμο.
 Δεν έχω τίποτα με τον συμπαθή καταστηματάρχη αλλά αν μπορούνε να βουτήξει τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν να μιλήσει, θα μπορούσε να είχε πει στους δημοσιογράφους: δεν πειράζει ρε παιδιά, είχαμε μια ζημιά αλλά θα μπορούσαμε να την έχουμε πάθει και από καμιά μια καταρρακτώδη βροχή.   
«Βοηθήστε» την κυβέρνηση, να δώσει στους δανειστές μας να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να καθυποτάξει τους Έλληνες, οι Έλληνες εφηύραν την δημοκρατία και δεν είναι τόσο εύκολο να τους ισοπεδώσετε όπως ισοπεδώσατε τα άλλα κράτη που ζήτησαν τη «βοήθεια» σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου