Σελίδες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

"ΝΕΕΣ" ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

Σίγουρα θα έχετε όλοι ακούσει για τις νέες εκπομπές της Κρατικής Τηλεόρασης.

Εκπομπή με Βαρβιτσιώτη (87 χρονών) παρουσιαστή.

Μετά τη Βουλή αποφάσισε να πάει στην ΕΡΤ. Ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης θα είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής «Ένας μοντέρνος Παυσανίας» που θα προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του Πρίσμα+.

Η εκπομπή που εγκρίθηκε για 24 επεισόδια θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 18:00 και είναι μια σειρά περιηγήσεων του Γιάννη Βαρβιτσιώτη σε ιστορικούς τόπους. Ο πρώην υπουργός, σε ρόλο παρουσιαστή θα επισκέπτεται γνωστούς ή και λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό αρχαιολογικούς χώρους και μαζί με τον εκάστοτε συνομιλητή του θα επιχειρούν να εισαγάγουν το θεατή στην ιστορία και τοπογραφία του κάθε τόπου.
Εκπομπή με παιδιά που μαγειρεύουν.

Με την εκπομπή «Κουτάλι» που θα προβάλλεται από το Πρίσμα+ τα παιδιά πρόκειται, όπως θεωρούν οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης, «να παίζουν με τα χρώματα των υλικών, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους στην κουζίνα. Τα παιδιά δέχονται, επίσης, διατροφικές συμβουλές, μαθαίνουν διαφορετικά υλικά, ή ακόμη και το πόσο σημαντικό είναι να στολίσουν ένα πιάτο.»
24 επεισόδια της εκπομπής «Κουτάλι» θα προβάλλονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα.
Το τι θα προσφέρει η εκπομπή. Ουδείς γνωρίζει. Εκτός κι αν η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης με τόσες μαγειρικές εκπομπές αποφάσισε να προβάλλει το «Κουτάλι» στο πλαίσιο της. εκπαιδευτικής τηλεόρασης για να προσφέρει κι άλλους τηλε-μάγειρες!
Μόνο που -πέρα από κάθε πλάκα και διάθεση χιούμορ- η ΕΡΤ θα έπρεπε να προσφέρει κάποιο πραγματικά εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα παιδιά κι όχι να τα μάθει. μαγειρέματα!

Άλλες εκπομπές που εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΕΡΤ, κοστίζουν:

Το «ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, σύμφωνα με την απόφαση της 9ηςΣεπτεμβρίου 2010, ξεπερνά τα 35.294 ευρώ το επεισόδιο. Προ κρίσης, το 2007 η ίδια μικτή παραγωγή και το ίδιο τηλεοπτικό προϊόν, είχε κοστολογηθεί προς 29.912 ευρώ το επεισόδιο, περίπου 6.000 ευρώ φθηνότερα. Για τα 13 καινούρια επεισόδια της εκπομπής, η ΕΡΤ, δηλαδή ο ελληνικός λαός, θα επιβαρυνθεί με 500.000 ευρώ.

Άλλη εκπομπή, τέλος, που το 2003 είχε κοστολογηθεί με 15.973 ευρώ το επεισόδιο, επανέρχεται στην ΕΡΤ με 24.772 ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ άλλη μία εκπομπή η οποία ήταν εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, με μηδενικό κόστος έως σήμερα, εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ως μικτή παραγωγή, με κόστος 14.712 ευρώ.

ΛΟΙΠΟΝ;

Υπάρχει μια εκπομπή (ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ), η οποία είναι προτεινομένη στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤ3 από τον Μάρτιο, η οποία αφορά την ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Αφορά ανέργους που θα παρουσιάζουν τα βιογραφικά τους και θα μπορεί ο εργοδότης χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες να τους επιλέγει απευθείας για συνέντευξη.  Επίσης θα παρουσιάζει εργασιακά θέματα τα οποία μας ενδιαφέρουν όλους, και ειδικότερα την νεολαία. Περαιτέρω, θα παρουσιάζονται θέσεις εργασίας για τις οποίες θα ενημερώνονται οι άνεργοι οι οποίοι ίσως ΔΕΝ έχουν τα μέσα για να τις βρουν. Η εκπομπή θα είναι εξωτερική παραγωγή (σημαίνει νέες θέσεις εργασίας) και κάθε επεισόδιο θα κοστίζει λιγότερο από τα μισά του μικρότερου κόστους επεισοδίου που έχετε διαβάσει μέχρι τώρα.

Η ΕΡΤ και η ΕΡΤ3 φυσικά ακόμα δεν έχουν εγκρίνει την εκπομπή λόγω:

Κόστους; Μήπως είναι ακριβή;

Εξωτερική παραγωγή; Δεν θέλουν να βοηθήσουν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;

(Φίλος του "systriglo.gr", μας έστειλε την ενημέρωση με mail, δεν γνωρίζουμε τον τόπο που δημοσιεύτηκε αρχικά. Αν κάποιος το γνωρίζει, ας μας το στείλει ως σχόλιο - εκ των προτέρων ευχαριστούμε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου