Σελίδες

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ.



Γράφει ο Μιχάλης Αβατάγγελος.

Η ανακολουθία των εξαγγελιών της κυβέρνησης  και οι καταγέλαστες ερμηνείες των υπουργών της, για την πολιτική που ακολουθούν, είναι για τα μεταπολιτευτικά χρονικά της Ελλάδας, χωρίς προηγούμενο.
Το ότι ούτε προσχηματικά δεν περνάει από το μυαλό τους να χαλιναγωγήσουν την αλαζονική τους συμπεριφορά και τις αποπροσανατολιστικές τους δηλώσεις είναι δείγμα της πολιτικής τους κατάπτωσης και της αδυναμίας
να αντιληφθούν την πραγματικότητα.
Μπορεί να νομίζουν το ότι: λέω ότι θέλω, γιατί οι μισοί δεν καταλαβαίνουν και οι άλλοι μισοί είναι αδιάφοροι, πουλάει ακόμα αλλά, τα γεγονότα θα τους διαψεύσουν πολύ σύντομα.
Η εποχή που μπορούσαν να λένε ότι ήθελαν έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι αδιάφοροι ενδιαφέρονται και όσοι δεν καταλάβαιναν, αναγκάστηκαν να καταλάβουν.
Οι δηλώσεις και οι συμπεριφορές τους, καταγράφονται πλέον στην μνήμη των Ελλήνων και μάλιστα όσο αφορά το θυμό, λειτουργούν συσωρευτικά.
Κάποια μικρά δείγματα άλλωστε έχουν εισπράξει ήδη κάποιοι που στα μάτια του κόσμου εκπροσωπούν το κατεστημένο αλλά έχουν συγκαλυφθεί από τα ΜΜΕ.          
Όμως η ημέρα της κρίσης πλησιάζει, ας μην έχουν αυταπάτες, και τότε η ένταση της «ανταπόδοσης» θα έχει να κάνει με την ποσότητα και την ποιότητα των δηλώσεων που έκαναν στο παρελθόν.
Για κάποιους που περνάνε αυτή τη στιγμή από το μυαλό μου, έχω να πω, ότι ούτε ψήλος στον κόρφο τους δεν θα ήθελα να είμαι.  
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που το έχουν καταλάβει και έχουν εξαφανιστεί
από τα τηλεπαράθυρα που έβγαιναν για να «στεγνώσουν» την πολιτική τους «μπουγάδα» αλλά οι περισσότεροι, αμετανόητοι συνεχίζουν το «έργο» τους.
Πολύ καλά κάνουν. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι, οτιδήποτε πουν σήμερα στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί εις βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου