Σελίδες

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ



Μια απομαγνητοφώνηση του σχόλιου της δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, που πρέπει να διαβάσετε για να δείτε πως λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους.

…δεν έχει ξανασυμβεί αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση και μετά, ξεπερνά δηλαδή και την περίπτωση με το νομοσχέδιο Γιάννιτση, που οι βουλευτές ακύρωσαν το ασφαλιστικό. Ξεπερνά οτιδήποτε άλλο έχει προηγηθεί. Είναι θέλω να πω, μια πολύ σοβαρή πολιτική εξέλιξη, αξιοσημείωτη και αξιοπρόσεχτη. Δείχνει όλο αυτό το ρήγμα που προ πολλού έχει ανοίξει, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα. Όμως από την άλλη δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.
- Τι εννοείς;
- Εννοώ ότι τίποτα από ό,τι συμβαίνει από ό,τι συντελείται και απ’ ό,τι επίκειται δεν το έχουμε ξαναζήσει ποτέ. Λοιπόν οι βουλευτές έχουν δίκιο να οργίζονται και να ξεσπούν, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τίποτα,
ότι δεν μπορούν να σταθούν στις περιφέρειές τους, ότι όντως ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο, ότι έρχονται εκ των υστέρων να επικυρώσουν προειλημμένες αποφάσεις και αν δεν καταργούνται… παραγκωνίζονται.
- Ναι, και εκεί στηρίχθηκε η κριτική κατά του κυρίου Παπακωνσταντίνου, συν του ότι Κατερίνα, είναι τέτοια η φύση των μέτρων που ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ, ίσως δεν θα περίμενε ποτέ ότι θα τα διαχειριζόταν μια μέρα.
- Βεβαίως Σία, αυτοί οι ίδιοι οι βουλευτές που είδαμε, σήμερα να τοποθετούνται όπως τοποθετούνται, είναι οι ίδιοι βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο, και θα είναι οι ίδιοι βουλευτές που θα ψηφίσουν και το νομοσχέδιο αύριο, γιατί  ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει το κόστος και το ρίσκο να ρίξει την κυβέρνηση. Άρα το πρόκριμα είναι άλλο και πολύ πιο προσωπικό. Συνεπώς δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με εξέγερση, ούτε με κυβερνητική κρίση, κυβερνητική κρίση θα είχαμε αν καταψήφιζαν το νομοσχέδιο και αυτό Σία ( Κοσιώνη ) αφορά και την ΓΕΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
- Δηλαδή αν ήθελαν να προκαλέσουν κρίση θα μπορούσαν να το κάνουν, λες.
- Ε, προφανώς, με δυο λόγια αν κάποιος θέλει να ανατρέψει κάτι, ε, το κάνει πριν, αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο και η γενική απεργία που υποτίθεται ότι γίνεται για να μην περάσουν οι αλλαγές, ε, γίνεται την επομένη, αφού δηλαδή θα είναι νόμος του κράτους, τι νόημα έχει όλο αυτό; Ας μας το εξηγήσουν. Αυτά λοιπόν μην νομίζετε ότι δεν τα ξέρουν στην κυβέρνηση, μια χαρά τα ξέρουν, γι’ αυτό και συμπεριφέροντε με την αλαζονεία  που συμπεριφέροντε απέναντι και στην κοινοβουλευτική ομάδα και έχουν δίκιο ως προς αυτό οι βουλευτές, και στις άλλες δυνάμεις, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στις άλλες συνιστώσες αυτού που ορίζεται ως ΠΑΣΟΚ.
Λοιπόν αυτό βεβαίως δεν νομιμοποιεί κανένα υπουργό να περιφρονεί κοινοβουλευτικές διαδικασίες και διαδικασίες της ίδιας της δημοκρατίας, όπως πολύ συχνά γίνεται τελευταία. Πόσο μάλλον όταν στην κυβέρνηση δεν έχουν πείσει ότι έχουν και τη μεγαλύτερη ικανότητα, δεν έχουν επιδείξει αυτό, δεν έχουν επιδείξει και την μεγαλύτερη ικανότητα στους χειρισμούς τους.
- Μάλιστα Κατερίνα να σε ευχαριστήσω πολύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου