Σελίδες

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.





Οι κάτοικοι της Καλλίπολης του Πειραιά, έκλεισαν του δρόμους φτιάχνοντας οδοφράγματα από τους σωρούς των σκουπιδιών που έχουν μαζευτεί εδώ και πολλές μέρες έξω από τα σπίτια τους.
Βέβαια το «μαζευτεί» εντός εισαγωγικών διότι τα σκουπίδια δεν περπατάνε για να μαζευτούν μόνα τους, οι κάτοικοι έστησαν αυτούς τους σωρούς ενώ ήξεραν για την απεργία και δεν τα κρατούσαν στο μπαλκόνι τους.
Θα ρωτήσουν
βέβαια, πόσες μέρες να τα κρατήσουμε στο μπαλκόνι μας; Μα ακριβώς όσες μέρες τα κρατάτε και κάτω απ’ αυτό, είναι η απάντηση.
Παρόλα αυτά σήμερα θεώρησαν καλό, από την άκρη του δρόμου που τα είχαν πετάξει, να τα πετάξουν και στη μέση και να κλείσουν το δρόμο.
Η δυσοσμία από τις σακούλες που άνοιξαν γιατί πατήθηκαν από διερχόμενα αυτοκίνητα φαντάζομαι πως θα ενοχλεί κάποιους άλλους κατοίκους, κάποιας άλλης μακρινής περιοχής στην Αυστρία.
Όσο για τα οδοφράγματα είναι σίγουρο ότι εμποδίζουν κάποιους να πάνε στη δουλειά τους ή στο σπίτι τους, όμως το ίδιο σίγουρο είναι ότι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το χάλι.
Από την άλλη μεριά, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου, πιστοί στα συνδικαλιστικά τους όργανα, ενώ ανεπίσημα αντιδρούν για τις απολύσεις συναδέλφων τους από τους ΧΥΤΑ, επισήμως βρίσκουν διάφορες προφάσεις ώστε να αφήνουν τα σκουπίδια στους δρόμους.
Είναι πλέον εμφανές, όπως έγινε και με άλλες κατηγορίες εργαζομένων, που οι συνδικαλιστές τους, οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα, ότι το κράτος θα αναγκαστεί να δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες, πετυχαίνοντας δύο στόχους μαζί. Να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας αυτομάτως και να απαλλαγεί από τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους, επίσης αυτομάτως.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ξέρουν ότι οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών τους ενώσεων έχουν φροντίσει να έχουν και δεύτερη και τρίτη δουλειά. Τι συμβαίνει λοιπόν μ’ αυτούς; Το ξέρουν και κάνουν το κορόιδο; Ε, τότε να μην λέμε πολλά … Καλά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου