Σελίδες

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.



Όποιος νοήμον άνθρωπος παρακολούθησε χθες την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» που ήταν αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα δεν πρέπει να έχει τα μυαλά του, στην θέση τους.
Ισοπεδώνοντας την έννοια ακόμα και της απλής αντίληψης, ο ίδιος και οι καλεσμένοι του, έδωσαν ένα ρεσιτάλ ανυπαρξίας επιβεβαιώνοντας
την φήμη ότι ο Ανδρέας διάλεγε να έχει στο πλευρό του αυτούς που δεν ήθελε να τους ξέρει ούτε ο θυρωρός τους.
Η ιστορία ούρλιαζε σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής αλλά εκείνοι πίσω από το διαχωριστικό κρύσταλλο της αφασίας, άκουγαν την Μελωδία Της Ευτυχίας.
Η ανάγνωση των γεγονότων, και μάλιστα από ανθρώπους που τα έχουν ζήσει, ήταν πραγματικά τραγελαφική. Η διεστραμμένη εμμονή με το «φαινόμενο» Ανδρέας, ακόμα κι αυτών που ο πρώην πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει για να σκουπίσει τα παπούτσια του, μας άφησαν άφωνους.
Το χώμα για να ενταφιαστεί ο όρος δημοσιογραφία έριξε ο Χαρδαβέλας και την ταφόπλακα τοποθέτησε, ένας αγνώριστος Φυντανίδης, που συνηγορούσε για το «θαύμα» και οι μόνες ενστάσεις που έβρισκε να ψελλίσει ήταν αυτές για την ώρα που είχε συντελεστεί.
Η κραυγαλέα διαστρέβλωση της πραγματικότητας την ώρα που τα γεγονότα βοούσαν μπροστά στα μάτια και τα αυτιά όλων μας, σου έδινε την εντύπωση πως συμμετέχεις σε κάποιο ψυχολογικό τεστ για να παρατηρηθούν οι αντιδράσεις σου.
Τραγικοί οι καλεσμένοι, τραγικότεροι εκείνοι που είχαν δώσει συνεντεύξεις και που θα μπορούσαν να πουν πολλά αν τους το επέτρεπε η θέση τους.
Κωμικοτραγική η «διαμάχη» για το αν έγινε ή όχι απόπειρα πραξικοπήματος το 82΄, κωμικοτραγικές και οι διαπιστώσεις για τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε ο Ανδρέας και το πιστόλι της Μαργαρίτας που η ίδια ονόμαζε περίστροφο. Το κερασάκι στην τούρτα, η ενοχλημένη κυρία του πάνελ για το ότι κάποιοι έλεγαν τον Ανδρέα πράκτορα της CIA, την ώρα που στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι, όταν οι συνταγματάρχες τον συνέλλαβαν, οι Αμερικανοί εξέδωσαν διαβατήριο στο όνομα του και ο πρόεδρός της Αμερικής, απαίτησε την απελευθέρωση του από την τότε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου