Σελίδες

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΤΟΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. (ΟΥΤΕ Η ΧΩΡΑ).

Το πιο δύσκολο πράγμα στο κόσμο, και αποδεικνύεται καθημερινά, είναι να μάθεις σε παλιό γάιδαρο, καινούργια περπατησιά.
Είναι να ξεριζώσεις από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά, την στρεβλή άποψη ότι λέγοντας αερολογίες κερδίζουν χρόνο και κλείνουν στόματα μέχρι κάποιες συγκυρίες να κάνουν τα πράγματα να μοιάζουν διαφορετικά για να μπορέσουν να τα διαχειριστούν… επικοινωνιακά.
Σε γεύμα που παρέθεσε
στους βουλευτές της Α΄ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ζήτησε τη συνδρομή τους ώστε τα αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα θέματα του Δήμου.
Ως εδώ μια χαρά ακούγεται αλλά δεν θα συνεχίσει για πολύ. Στην συνέχεια τόνισε ότι για την απαλλαγή του Πειραιά από τα σκουπίδια δημιουργεί αμέσως «καθαρή συμμαχία» Δημοτικής Αρχής, εργαζομένων και πολιτών.
Κατάλαβε κανείς τι μπορεί να είναι αυτό; Ασφαλώς και όχι, διότι δεν είναι τίποτα. Αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι υπονοούσε πως θα έρθει σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους για να λυθεί το πρόβλημα αλλά ποιος δεν έχει έρθει σε επαφή μέχρι σήμερα με όλους τους εμπλεκόμενους; Όλοι έχουν έρθει σε επαφή με όλους αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε και το ξέρει. Τι λέει λοιπόν; «Καθαρή συμμαχία» και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.  
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα σημεία του προγράμματος του, που αφορούν την κοινωνική πολιτική, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις που έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός περιβάλλοντος «Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας». Φοβερό; Καταπληκτικό θα έλεγα εγώ αλλά τι σημαίνει, βιώσιμη αστική κινητικότητα, μόνο ένας θεός ξέρει και κάποιος καινοτόμος σύμβουλος του Μιχαλολιάκου. Ασφαλώς και αν ερωτηθεί θα σας κάνει τη μετάφραση αλλά μέχρι να ερωτηθεί, μπορείτε να παραμείνετε εντυπωσιασμένοι από την διατύπωση.  
Οι βουλευτές που ξέρουν πολύ καλά πότε τους κοροϊδεύουν, απηύθυναν κάλεσμα συνεργασίας και διαλόγου στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και τον διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί στη λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα του Πειραιά. Για να τον εκδικηθούν δε που για άλλη μια φορά έχασαν το χρόνο τους ακούγοντας τη σονάτα του μαζοχισμού σε λα μείζονα, επεσήμαναν ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται τόσο μια ισχυρή Δημοτική αρχή, όσο και μια δυναμική εκπροσώπηση της πόλης. Στην συνέχεια ήπιαν μια Coca Cola, ρεύτηκαν διακριτικά με το χέρι μπροστά στο στόμα, και αποχώρησαν.Εσείς τώρα ενόψει της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, αγοράστε καμιά φόρμα γυμναστικής να την έχετε στην ντουλάπα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου