Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΛΗΡΩΣΤΕ – ΚΑΠΝΙΣΤΕ.



Για να αποδίδουμε τις ευθύνες εκεί που αναλογούν, η ανοησία του αντικαπνιστικού νόμου οφείλεται στον κ. Αβραμόπουλο και στα συμφέροντα φίλων του που θεώρησαν ότι έχουν λαμβάνει και από αυτή την ιστορία.
(Αυτή η αντικαπνιστική υστερία δεν είναι τυχαία, επιχορηγείται αν έχεις την ανάλογη μη κερδοσκοπική).
Με την πρόφαση του ενδιαφέροντος
για τη δημόσια υγεία έμπλεξε σε αυτό τον φαύλο κύκλο μια ολόκληρη χώρα και προκάλεσε αυτόν τον ιδιότυπο εμφύλιο μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών.
Ο νόμος που καταστρατηγείται σε όλη την επικράτεια, περνάει σαν καυτή πατάτα από το ένα χέρι της σημερινής κυβέρνησης στο άλλο και κάθε δεκαπέντε μέρες κάποιες δήθεν διαρροές που προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν την κοινή γνώμη, φτάνουν στα ΜΜΕ.
« Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας προβληματισμός στην κυβέρνηση ώστε αυτός ο νόμος να εφαρμόζεται ή να βελτιωθεί όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν ατέλειες» δηλώνει ο έρημος κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να δηλώσει: ας όψεται εκείνος ο ανερμάτιστος που του έλεγαν να μην μπλέξει σε αυτή την ιστορία αλλά δεν τους άκουγε.
Η τελευταία εκδικητική ιδέα κάποιου άλλου φωστήρα είναι να επιβληθεί φόρος στα καταστήματα που θέλουν να επιτρέπουν το κάπνισμα στους χώρους τους αλλά με το πληρώστε – καπνίστε η επίκληση της κοινωνικής ευαισθησίας πάει περίπατο.
Ερωτηθείς για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει φόρο στα καταστήματα, στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να τα σχολιάσει, τονίζοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος για το κάπνισμα και ότι "το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η δημόσια υγεία".

@ Τι να σχολιάσεις από εκεί και πέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου