Σελίδες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Γ. Μίχας: Ερωτηματικά για τον έλεγχο


Πηγή:  Pireastime.

Επιστολή για τα διαλαμβανόμενα στο Κανάλι 1 του Πειραιά απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης μειοψηφίας Γιάννης Μίχας προς τον Δήμαρχο.
Συγκεκριμένα ο κ. Μίχας στην επιστολή του τονίζει ότι: «Ο έλεγχος των οικονομικών δεδομένων στον Δήμο Πειραιά όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του Δήμου, αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της παράταξής μας, που στηριζόταν στην αρχή της σύγχρονης, χρηστής και διαφανούς διοίκησης προς όφελος του δήμου και των πολιτών.
Πολύ φοβόμαστε ωστόσο ότι η εντελώς πρόχειρη από πλευράς προετοιμασίας και στοιχειοθέτησης πρότασή σας που αναπτύχθηκε σε επιστολή έκτασης μόλις εννέα σειρών, περί  διεξαγωγής διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά του δήμου Πειραιά δεν έρχεται για να υπηρετήσει αυτές τις αρχές, αλλά προκειμένου να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την αδράνεια της διοίκησης για όσα έλαβαν χώρα και τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά, στην οποία, όπως είναι γνωστό, διεξάγεται έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος, τον οποίο χαιρετίσατε  (sic) εκ των υστέρων».

Προτάσεις του Συνδυασμού
Επίσης στην επιστολή του ο κ. Μίχας επισημαίνει ότι: «Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, πλήρης διοικητικός και οικονομικός έλεγχος στα πεπραγμένα του Δήμου Πειραιώς η παράταξή μας  καταθέτει τις εξής προτάσεις:

-Διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Πειραιά από ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και από ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών σε βάθος 2-4 τετραετιών.

-Διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δήμου Πειραιά ενόψει και της υποχρεωτικής - εντός δύο μηνών - συγχώνευσής τους όπως προβλέπει ο Καλλικράτης επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

-Τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει το έργο της έρευνας σε βάθος 20ετίας και της έκδοσης πορίσματος για τη διαμόρφωση του υπέρογκου χρέους του δήμου Πειραιά και την πλήρη ενημέρωση των πολιτών

Παράλληλα ζητάμε την ενημέρωση του Σώματος κατά την αυριανή συνεδρίασή του Δ.Σ. Πειραιά για τα διαλαμβανόμενα στο Κανάλι 1 \=και για τις σοβαρότατες καταγγελίες που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας περί περίεργων διαδικασιών και ευνοιοκρατίας
Κλείνοντας και σχετικά με την πολύπαθη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά εκφράζουμε για ακόμη μια φορά τη θέση μας για την ανάγκη διασφάλισης της μισθοδοσίας των εργαζομένων και επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για την μετατροπή της σε έναν βιώσιμο ραδιοφωνικό σταθμό, σ’ ένα δημοτικό πλουραλιστικό ραδιόφωνο που θα ενημερώνει για όλα τα θέματα τους πολίτες, θα δίνει βήμα σε όλες τις απόψεις, θα  προωθεί την πολιτιστική παραγωγή και δεν θα χρηματοδοτείται πλουσιοπάροχα από τους δημότες για να εξυπηρετεί πελατειακά συμφέροντα και εξαρτήσεις της οποιασδήποτε διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου