Σελίδες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.



Γράφει ο Μιχάλης Αβατάγγελος.

Παρόλο που οι πολίτες του Πειραιά τους «μαύρισαν» τόσο πολύ, που την νύχτα δεν φαίνονται, την ημέρα κυκλοφορούν και προβάλουν τόσο αστείες δικαιολογίες για το «μαύρισμα», που μπορεί να χάσεις τα άντερά σου από τα γέλια.  
Τίποτα δεν έκανα λάθος οι ίδιοι. Με την πολιτική τους διορατικότητα...

 είχαν προβλέψει τα πάντα αλλά οι χρονικές συγκυρίες και οι αστάθμητοι παράγοντες ήταν που οδήγησαν τον κόσμο, αντί να τους σταυρώσει στα ψηφοδέλτια να τους σταυρώσει με πρόκες.
Οι αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων που αφορούν το πρόσωπό τους είναι ξεκαρδιστικές και βέβαια γίνονται έξαλλοι όταν τους επισημάνεις ότι μάλλον τους έχουν πάρει χαμπάρι.
Έλα όμως που παραβλέπουν, άλλοι από πονηριά και άλλοι από αφέλεια, ότι η αποχή ήταν αυτή που τους έκανε την ζημιά. Η αποχή ήταν που ρύθμισε την κατάσταση όσο και αν προσπάθησαν πολλοί να την απαξιώσουν. Διότι η αποχή είναι απαράδεκτη ενέργεια όταν ο ψηφοφόρος ξέρει τι του γίνεται, όταν δεν ξέρει είναι πολύ καλύτερα να κάθεται σπίτι του.
Η αποχή λοιπόν ήταν αυτή που δεν τους επέτρεψε να υφαρπάξουν ψήφους από ανθρώπους αδαείς, που δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ποιος.
Με την αποχή, το εκλογικό σώμα συρρικνώθηκε  τόσο πολύ που αυτοί που απέμειναν για να τους ψηφίσουν γνώριζαν και τους ίδιους και το «έργο» τους.
Οι αδαείς, τους οποίους κάθε φορά κατάφερναν να πείσουν ότι η κοινή γνώμη είναι στο πλευρό τους και γι’ αυτό θα είναι οι αδιαμφισβήτητοι νικητές, δεν πήγαν να ψηφήσουν.
Αυτοί που τους «μαύρισαν» ήταν τα αδέλφια τους εν κόμματι, τα γνωστά κομματόσκυλα, που παρά την κομματική τους «τύφλα», έχουν ζήσει στο πετσί τους την τραγική ανεπάρκεια και την κωμική ιδιοτέλεια των υποψηφίων αρχόντων, και δεν πήγε το χέρι τους, να τους βάλουν σταυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου