Σελίδες

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟ ΤΖΑΜΙ".

 Θ. Πολυκανδριώτης, Κ. Αιλιανού, η συντονιστής, ο Γ. Παπαϊωάννου και ο Μίμης Καννής.




                                    Γ. Πανταζής, Μ. Τσάμη, Κ. Τζιαγκούλας, Η. Δημητριάδης



                                        Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με τους "Επόμενους".


Μια εκδήλωση που έμοιαζε να έχει έρθει από το παρελθόν, ήταν η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Παπαϊωάννου, «Πίσω απ’ το τζάμι», μια τομή στην πραγματικότητα στις ρίζες του ελληνικού τραγουδιού, μια επίσκεψη στον τόπο που γεννήθηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες. Στα στούντιο της Columbia.
Μετά από μια σύντομη και περιεκτική αναφορά στο βιβλίο και τον συγγραφέα από το πάνελ της παρουσίασης. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με τους «Επόμενους», μαθητές
της μουσικής του σχολής, μας ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του, Μάνου Χατζιδάκη, παίζοντας με τα μπουζούκια τους δύο κομμάτια από αυτά που ο συνθέτης είχε ηχογραφήσει στην ιστορική Columbia.
Στην συνέχεια το μόνιμο σχήμα του μεζεδοπωλείου «Το μυστικό», με τους Γιώργο Πανταζή, Μαρία Τσάμη, Κώστα Τζιαγκούλα, και Ηλία Δημητριάδη, ανάμεσα σε αποσπάσματα από τις ηχογραφήσεις που περιέχει το cd του βιβλίου, έπαιξαν και τραγούδησαν, τραγούδια των καλλιτεχνών που πέρασαν από τα θρυλικά στούντιο και άφησαν βαθιά το αποτύπωμα τους στην ελληνική μουσική.
Έκπληξη ο καλεσμένος στην παρουσίαση Αντώνης Καλαϊτζής, που ερμήνευσε με την μοναδική του φωνή, ένα τραγούδι του Στέλιου Καζατζίδη προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου