Σελίδες

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

                                                   Πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα


Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι κυβερνητικοί παράγοντες, παραδέχονται με έμμεσο και τραγελαφικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.
Με οικονομικές αναλύσεις, νηπιακού επιπέδου προσπαθούν να μας επισημάνουν, κατόπιν εορτής, αυτά που τους φωνάζουν... 

 κάποιοι αδέσμευτοι οικονομολόγοι εδώ και τόσο καιρό.
Κουρελιάζοντας το αυτονόητο, για το οποίο θα έκαναν την επανάσταση, αν θυμάστε, προσπαθούν να διαχωρίσουν την θέση τους από την κυβερνητική στρατηγική με αστείες επισημάνσεις, τη στιγμή που είναι οι ίδιοι που ψήφησαν το μνημόνιο και το υποστήριζαν φανατικά μέχρι και πριν τις εκλογές.
Παίζοντας με τις λέξεις προσπαθούν να μας εξηγήσουν με ποια έννοια το μνημόνιο είναι ευτυχία, με ποια έννοια δεν έχουμε ήδη πτωχεύσει, με ποια έννοια δεν θα γίνουν απολύσεις, με ποια έννοια μιλάνε για ανάπτυξη. Κάτι σαν να μας λένε ότι είμαστε ηλίθιοι αλλά με την καλή την έννοια.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα απ’ όσο φαντάζονται και στο επόμενο διάστημα οι δικαιολογίες θα τους φέρνουν όλο και σε πιο δύσκολη θέση απέναντι στους πολίτες. Ήδη είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν την λαϊκή αποδοκιμασία σε δημόσιους χώρους και σπεύδουν να εξαφανιστούν.
Την παγίδα που οι ίδιοι κατάλαβαν τώρα ότι έχουν πέσει, ο λαός την ψυχανεμίστηκε από την αρχή και αυτός είναι ο λόγος που τους γύρισε, με την αποχή, την πλάτη απαξιώνοντας την πολιτική τους φαυλότητα. Ας μην βαυκαλίζονται, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν στα μαλακά ξεπλένοντας τις αμαρτίες τους με κατόπιν εορτής διαπιστώσεις του αυτονόητου, ούτε μπορούν να εξορκίσουν τους εφιάλτες που θέλουν τον πρωθυπουργό, να τους εγκαταλείπει: στης πυρκαγιάς το μένος ναυαγούς.
Όπως παραδέχθηκε σήμερα και ο ίδιος: κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν γίνονται, αλλά αυτό, εκείνοι δεν μπορούν να πουν ότι δεν το ήξεραν, εκείνοι δεν έχουν γεννηθεί στην Αμερική και όφειλαν να το ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου