Σελίδες

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ;

Το λέμε οι μισοί Έλληνες στους άλλους μισούς. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ  ΨΗΦΙΣΑΤΕ. Το λένε και οι ίδιοι οι πολιτικοί σε όλους.  ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.
Αλλά είναι αλήθεια αυτό; Έτσι έχει συμβεί; Ή είναι το πιο περίτεχνο ψέμα που έχει ακουστεί ποτέ;
Καταρχάς μοιάζει να είναι έτσι. Εμείς τους έχουμε ψηφίσει πράγματι. Αλλά υπάρχει μια μικρή «λεπτομέρεια» από αυτές που κάνουν την μεγάλη διαφορά.
Δηλαδή μπορούσαμε να  ψηφίσουμε όποιον θέλαμε

και εμείς ψηφίσαμε αυτούς ή
ψηφίσαμε από μια λίστα που περιείχε μόνο… ΤΕΤΟΙΟΥΣ;
Τα ψηφοδέλτια περιείχαν χιλιάδες υποψηφίους και εμείς κάναμε λάθος επιλογή; Ή περιείχαν κάποιους συγκεκριμένους, επιλεγμένους με πολύ «ειδικά» κριτήρια;
Στην πραγματικότητα αυτοί οι κύριοι που μας κουνάνε το δάχτυλο, και μας αποστομώνουν με το επιχείρημα ότι εμείς τους έχουμε ψηφίσει, είναι διορισμένοι.
Διορισμένοι στο ψηφοδέλτιο του κάθε κόμματος με κριτήριο την «συμπεριφορά» που έχουν επιδείξει κατά τη διάρκεια του πολιτικού τους βίου.
Διορισμένοι που είναι αδύνατον να λειτουργήσουν κατά συνείδηση και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών, διότι επιλέχθηκαν ακριβώς επειδή η συνείδηση τους ήταν «λαστιχένια».
Διορισμένοι που δεν μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι τους στο κόμμα, διότι αν μπορούσαν, το κόμμα δεν θα τους είχε δώσει το περιβόητο χρίσμα.
Το χαμηλό τους επίπεδο, που μας κάνει συνέχεια να απορούμε, ήταν προϋπόθεση για να βρεθούν στις θέσεις που βρέθηκαν.
Πόσο αλήθεια είναι λοιπόν το ότι εμείς τους έχουμε ψηφίσει; Όσο αλήθεια είναι το ότι προσπαθούν να μας σώσουν από το γκρεμό, ενώ και με τα δυο τους χέρια κρατάνε το τιμόνι προς τα εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου