Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ».


Συνηθίζουμε να λέμε ότι μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις αλλά πολλές φορές αυτές οι λέξεις είναι γραμμένες στην πίσω πλευρά της. Πρέπει λοιπόν κανείς να την γυρίσει ανάποδα για να τις διαβάσει. Για του λόγου το αληθές;
Βλέπετε κάτι κακό σε αυτή τη φωτογραφία; Όχι βέβαια. Είναι μια όμορφη μαρίνα στην Παροικία της Πάρου και μάλιστα δείχνει και πολύ καλά οργανωμένη.

Οι χίλιες λέξεις που μπορεί να σας πει όμως είναι και οι χίλιες ψέματα. Πολύ απλά διότι αυτή η όμορφη μαρίνα είναι άχρηστη. ( Όχι για όλους βέβαια).







Με βάθος λιγότερο από 80 εκατοστά δεν μπορεί να φιλοξενήσει παρά τα βαρκάκια που βλέπετε. Βαρκάκια που δεν χρειάζονται ασφαλώς τα Pillars ηλεκτροδότησης και πυρασφάλειας που είναι τόσο όμορφα τοποθετημένα στην άκρη του προβλήτα, ούτε τις ανοξείδωτες δέστρες που προορίζονται για μεγαλύτερα τουριστικά σκάφη.
Θα αναρωτηθείτε τώρα αν αυτός που πέταξε τόσα χρήματα για να κάνει αυτή τη μαρίνα είναι τρελός; Δεν είναι καθόλου. Είναι ένας «καλλιτέχνης» της πολιτικής σαν όλους αυτούς που ξέρετε.
Η μαρίνα φτιάχτηκε από την αρχή με σκοπό να μην λειτουργεί. Εκείνους που ήθελε να βολέψει ο εμπνευστής του «έργου» είναι οι ιδιοκτήτες των βαρκών, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους, ψηφίζουν στην Πάρο.







Τα μεγάλα τουριστικά σκάφη φέρνουν βέβαια κόσμο και συνάλλαγμα στο νησί αλλά ψήφους στον «φωτισμένο» δεν μπορούν να φέρουν.
Η επιτυχία διπλή, και οι ψηφοφόροι βολεμένοι και οι αδαείς έκθαμβοι από την ομορφιά του έργου. "Μπράβο στο παλικάρι την νοικοκύρεψε την μαρίνα".
Το κακό που έκανε στο νησί ούτε καν το υποψιάζεται κανείς. Διότι κανείς δεν ξέρει ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι αλλοδαποί επισκέπτες αλλάζουν προορισμό και αποφεύγουν να επισκεφθούν την Πάρο με τουριστικά σκάφη γιατί η θλιβερή μαρίνα που κατασκευάστηκε επί χούντας είναι επικίνδυνη και όταν φυσάει Βοριάς, είναι αδύνατον να την προσεγγίσεις.
Κάποιοι θα πουν ότι εδώ που φτάσαμε δεν έχει σημασία να αναζητά κανείς τις αμαρτίες του παρελθόντος, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.
Δεν πρόκειται για αμαρτίες όμως, πρόκειται για εγκλήματα κατά τις δύστυχης αυτής χώρας και κατά της νοημοσύνης των πολιτών της, που πρέπει να μάθουν επιτέλους να γυρίζουν τις φωτογραφίες ανάποδα.
Άλλωστε τα αποτελέσματα αυτών των εγκλημάτων κείτονται άταφα σε όλο το μήκος και το πλάτος της επικράτειας, και δεν μπορείς να τα θάψεις ούτε με διακόσια φορτηγά χώμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου