Σελίδες

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΚΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου από την News Trap.

Τα σωματεία του Οπτικοακουστικού χώρου καταγγέλλουν την διορισμένη διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που συνεχίζοντας την παλιά της τακτική, μοιράζει επιλεκτικά 1.200.000 €, χωρίς την έγκριση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου...
 και καλούν τον υπουργό Πολιτισμού να πάρει θέση.
«H προκλητική άρνηση του Προέδρου του Ε.Κ.Κ.» όπως αναφέρεται, « να παράσχει, ως όφειλε, και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, τα στοιχεία για το που και σε ποιους μοίρασε επιλεκτικά 1.200.000€, επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, τις καταγγελίες μας για την αδιαφάνεια και την μεροληψία με την οποία διοικεί ο κ. Παπαλιός, ως να είναι το Κέντρο Κινηματογράφου προσωπική του εταιρεία.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται στην πράξη η πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων του κινηματογράφου, καθώς και των πολιτικών κομμάτων στην Βουλή, ότι ο νέος νόμος, με τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή ως απόλυτου άρχοντα, εκτός των άλλων, προωθεί την αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.»
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών , ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου Τηλεόρασης και Βίντεο , το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών , ή Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, το Σωματείο για τη Διάδωση της Ταινίας Μικρού Μήκους , που συγκαταλέγονται στα Σωματεία του Οπτικοακουστικού χώρου , θεωρούν «απαράδεκτο απαράδεκτο σε μια στιγμή οικονομικής κρίσης, όπου οι σκηνοθέτες, οι ανεξάρτητοι παραγωγοί και οι συντελεστές μιας ταινίας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, να μην λαμβάνουν τα χρωστούμενα από το Ε.Κ.Κ. 
"Κι επειδή ο κ. Παπαλιός ισχυρίζεται ότι οι εν λόγω πληρωμές έγιναν σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού, οι διοικήσεις των σωματείων του ζητούν άμεσα από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο να πάρει θέση και να δηλώσει δημοσίως εάν συμφωνεί με τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις του κ. Παπαλιού, «που αποτελούν συνέχεια μιας σειράς παρανομιών, όπως έχουν καταγγείλει και οι τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις του ΕΚΚ.»
«Επειδή ο κ. Υπουργός δηλώνει υπέρμαχος της διαφάνειας και της δημόσιας ανάρτησης,» όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο που θα αναρτήσει αποκλειστικά η "Newstrap" " ζητάμε να δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τους επιχορηγούμενους από το ποσόν των 1.200.000€, έτσι ώστε όλη η κινηματογραφική κοινότητα να γνωρίζει που διατίθενται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου