Σελίδες

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.


Όταν, εκνευρισμένος από την ασυδοσία που επικρατούσε στην οργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων κυκλοφορούσα με ένα μπλουζάκι που έγραψε «εθελοντής είσαι και φαίνεσαι» και έλεγα πως δεν θα περάσω ούτε απ’ έξω από τα στάδια – κοτέτσια, που άρον – άρον πλαισίωναν με λαμαρίνες που τις χρέωναν ασημένιες, με έλεγαν κομπλεξικό. Τώρα, με καθυστέρηση 8 χρόνων, μαθαίνω ότι την ίδια ώρα, τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων, η S&P έστελνε έκθεση που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κατάρρευση στην ελληνική οικονομία, από την απίστευτη σπατάλη και την ιλιγγιώδη υπερτιμολόγηση των έργων.

Ναι, κάποιοι μπορεί να άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και πρέπει κάποιος να τους πιάσει πλέον από το αυτί αλλά εμένα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε το μυαλό, ήταν εκείνοι οι χιλιάδες εκνευριστικά ηλίθιοι εθελοντές που έτρεχαν δεξιά και αριστερά με τα μπλουζάκια και τα μπουφάν της Ολυμπιάδας και όταν τους έλεγες ότι βοηθούν στην καταστροφή της χώρας, γινόντουσαν έξαλλοι.

Αυτή την έκθεση της S&P, που η κυβέρνηση έθαψε όσο πιο βαθιά μπορούσε για να μην τους χαλάσει τον «ύπνο», και έρχεται σήμερα στην δημοσιότητα, σε αυτούς θα ήθελα να την αφιερώσω, για την απίστευτη προσφορά τους στην πατρίδα.

Ελπίζω η ηλιθιότητά τους να «δοξάστηκε» αρκετά πλέον, ώστε όταν μιλάνε για κάποιους που λεηλάτησαν την πατρίδα να θυμούνται πόσο τους βοήθησαν και να ρίχνουν και πέντε φάσκελα στον καθρέφτη.

Δεν ελπίζω να αλλάξουν. Το ίδιο ηλίθιοι θα είναι πάντα, αλλά τουλάχιστον όταν γίνεται παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοησίας, ας μην προσπαθούν να έρχονται πάντα πρώτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου