Σελίδες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ


Η αυθαίρετη αύξηση των τελών για την ανέλκυση – καθέλκυση των σκαφών από την πλευρά της Μαρίνας Αλίμου, προκάλεσε τον αποκλεισμό της πύλης του χερσαίου χώρου από σκάφη που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν να πληρώσουν το αντίτιμο.

Η διοίκηση της Μαρίνας, αποφάσισε από 28 ευρώ που ήταν το τέλος, να το ανεβάσει στα 150 και μάλιστα σε μια εποχή που ο κλάδος των σκαφών αναψυχής, παρουσίασε πτώση της τάξης του 60%.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών που προσπάθησαν να περάσουν την πύλη του χερσαίου χώρου, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους φύλαξης, ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο, διότι δεν έχουν καταβάλει τα 150 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι δεν τα έχουν διότι η αύξηση από 28 σε 150 ευρώ

είναι τεράστια, αυθαίρετη και χωρίς καμία ανταποδοτική λογική. Το αποτέλεσμα ήταν τα σκάφη να μείνουν μπροστά στην είσοδο σε αναμονή διευθέτησης του προβλήματος.  

Αξίζει να σημειώσουμε, αν και δεν θα εκπλήξει κανέναν, ότι το νομοσχέδιο που περιέλαβε και τις τροποποιήσεις των τιμολογίων των Μαρίνων, αφορούσε το καθεστώς λειτουργίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, κατεξοχήν οικογενειακών επιχειρήσεων του υπουργού Παύλου Γερουλάνου και το θέμα είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια.

Οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής θεωρούν ότι εντέχνως η διοίκηση των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων, που διαχειρίζεται και τις Μαρίνες, ανακοίνωσε τις αυξήσεις 3 μήνες μετά την δημοσίευση τους στο ΦΕΚ, ώστε να έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά της υπουργικής απόφασης. Αναμένονται εξελίξεις.
 
@ Η διέλευση αυτοκινήτων και εργαζομένων, γίνεται κανονικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου