Σελίδες

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΛΙΣΤΑ ΣΕ ΛΙΣΤΑ.


Είναι οι ίδιοι. Είναι εκείνοι που έκαναν σαν τρελοί για να δουν το όνομά τους στην εκλογική λίστα και τώρα που την βλέπουν στην λίστα με τους φοροφυγάδες, δεν ξέρουν που να σταματήσουν να τρέχουν.

Και όμως, η πρώτη, ήταν η λίστα που με μαθηματική ακρίβεια θα τους οδηγούσε στην δεύτερη, αλλά, κανείς απ’ αυτούς δεν διέθετε τη διορατικότητα να τις συνδέσει μεταξύ τους.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν και πολύ δύσκολα. Ακόμα και ένας μέτριας κατάστασης εγκέφαλος, μπορούσε να το καταλάβει, αν αναρωτιόταν γιατί τον είχαν επιλέξει για την πρώτη.

Καταρχάς ήξερε ότι υπήρχαν πολύ καλύτεροι από αυτόν, που είχαν μείνει απέξω και την ίδια στιγμή που έλεγε δημοσίως ότι του έχει γίνει «μεγάλη τιμή», προσπαθούσε με ψυχικό κόπο να ξεχάσει ότι σε όλους τους άλλους είχε γίνει «μεγάλη ατιμία».

Και σε αυτούς που ήταν καλύτεροι και παραγκωνίστηκαν και στους υπόλοιπους που η ανεπάρκεια του θα έκανε τεράστια ζημιά.

Μέσα στην  αγωνιώδη ευφορία του, δεν μπορούσε να δει ότι τον είχαν επιλέξει στην πρώτη λίστα, ακριβώς επειδή είχε τα «προσόντα» να βρεθεί στην δεύτερη.

Επειδή ακριβώς ήταν ανίκανος να προστατεύσει τον εαυτό του.

Ήταν ένας απλοϊκός, διαχειρίσημος ανθρωπάκος, που δεν υπήρχε περίπτωση να αντιδράσει στις αποφάσεις του αρχηγού του και ο αρχηγός του μπορούσε να κοιμάται ήσυχος. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Γιατί και ο αρχηγός επίσης δεν ήταν τίποτα ξεχωριστό. Ήταν αρχηγός ή από κληρονομικότητα ή από αναμπουμπούλα. 

Έτσι λοιπόν η λίστα με τους ανεπαρκείς ήταν «καταδικασμένη» να μετατραπεί σε λίστα με κατηγορούμενους.

Διότι ο λίγος δεν έχει όρια, ο λίγος δεν γνωρίζει το μέτρο και το χειρότερο; Ο λίγος, δεν νιώθει ντροπή.

Σήμερα αυτούς που βρίσκονται στην δεύτερη λίστα ο κόσμος τους λέει κλέφτες, αλλά αδικεί τους κλέφτες. Διότι αυτοί ούτε να κλέψουν ήξεραν, ούτε να κρύψουν. Πρόκειται για ανόητους σαλτιμπάγκους που θα πήγαιναν στο τυρί ακόμα κι αν είχαν φάει ήδη ένα βόδι. Είχαν επιλεγεί να είναι τέτοιοι.

Μικροί δικτατορίσκοι που δεν μπορούσαν να κοιτάξουν πέρα από τον μικρόκοσμο τους, και πίστεψαν ότι δεν υπάρχει για να τους ελέγξει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου