Σελίδες

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ.


Όταν τελειώσει η συνέντευξη το «control» τους εξηγεί ότι τα έχουν κάνει θάλασσα αλλά είναι πλέον αργά. Έχουν πέσει στην παγίδα της ημιμάθειας τους.

Μιλάω για τους «γίγαντες» της δημοσιογραφίας που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα είναι να μεταφέρεις μια είδηση και άλλο να έχεις άποψη πάνω στο θέμα από το οποίο πηγάζει η είδηση.

Στην συνέχεια, ψελλίζουν μερικές επανορθωτικές ανοησίες, που κάνουν τα πράγματα χειρότερα αλλά εκείνοι θεωρούν ότι αμαρτία ουκ έχουν.

Παρόλα αυτά, έχουν δώσει βήμα σε κάποιον ανερμάτιστο πολιτικάντη που έχει

παραπληροφορήσει τους ακροατές τους, χωρίς αντίλογο.

Το φοβερό βέβαια είναι ότι και οι δύο πλευρές αγνοούν το αντικείμενο για το οποίο μιλάνε. Ο πολιτικός όμως είναι εκπαιδευμένος και ξέρει ότι παίζει χωρίς αντίπαλο.

Αφού ο ίδιος, μετά από τόσα συμβούλια και δήθεν ενημερώσεις έχει μαύρα μεσάνυχτα πως είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι να ξέρουν τι τους γίνεται;

Απαντάει λοιπόν με στόμφο πολυμαθή και έμπειρου ομιλητή λέγοντας ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι. Οι άλλοι δεν έχουν την γνώση να αξιολογήσουν τις απαντήσεις, και τον αφήνουν να διαφημίζει τα φούμαρα του, δωρεάν.

Όταν πληροφορηθούν αργότερα την πραγματικότητα, δεν του ενοχλεί καθόλου που ανάγκασαν τον κόσμο να ακούσει ένα κάρο ανακρίβειες, απλώς βάζουν τα δυνατά τους να τα καταφέρουν στο επόμενο θέμα, όπου η ημιμάθεια για μια ακόμα φορά θριαμβεύει και η … κρίση συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου