Σελίδες

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.


Μπορεί σε κάποιους να ακουστεί παράξενο ακόμα και παράλογο αλλά η φοροδιαφυγή που μας πλασάρουν, στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Το απίθανο ψέμα που διακινούν δημοσιογράφοι και πολιτικοί για να προκαλέσουν
αισθήματα ενοχής στους πολίτες, είναι τουλάχιστον για γέλια.

Εκείνοι που πραγματικά φοροδιαφεύγουν και μάλιστα σε κολοσσιαία μεγέθη είναι απαλλαγμένοι από την φορολογία δια νόμου.

Οι πολίτες της Ελλάδας, δεν φοροδιαφεύγουν, κινούν το κράτος. Ένα κράτος που αν σταματήσει την φοροδιαφυγή με την έννοια που την παρουσιάζει, θα πάψει να λειτουργεί.

Για παράδειγμα, ποιος πιστεύει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δημόσιοι λειτουργοί σε αυτή τη χώρα ζουν από τον μισθό τους;

Ποιος πιστεύει ότι το κράτος αυτό έχει την δυνατότητα να διατηρεί αυτό τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και των δημόσιων λειτουργών, μόνο με τα δικά του χρήματα;

Ο Έλληνας πολίτης φοροδιαφεύγει για να έχει τα χρήματα να συμπληρώσει το μισθολογικό έλλειμμα των υπαλλήλων του κράτους.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην τελευταία δημόσια υπηρεσία υπάρχει διαφθορά.

Το κράτος δίνει ψίχουλα στον υπάλληλό του, αλλά του δίνει και την ευκαιρία να «συμπληρώσει» το εισόδημα του, ιδιοποιούμενος την «σφραγίδα» που του έχει δήθεν «εμπιστευθεί».

Όλες αυτές οι περιουσίες που ανακαλύπτονται στην ιδιοκτησία δημοσίων υπαλλήλων από πού είναι πληρωμένες; Από τα χρήματα των πολιτών φυσικά, που κάποιοι έχουν το θράσος να τους ρωτάνε γιατί δεν πλήρωσαν τους φόρους τους.

Παρόλα αυτά με απίστευτη κυνικότητα χαμηλώνουν τα αφορολόγητα όρια στα πέντε χιλιάρικα για παράδειγμα ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον δεκαπέντε απλώς για να ζήσεις.

Οι πολιτικοί της ψωροκώσταινας προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια τους, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το κράτος δεν αντέχει τόσο «κράτος».

Δικαίωμα τους που θα το πληρώσουν ακριβά, αλλά ας αφήσουν τα καραγκιοζιλίκια περί φοροδιαφυγής διότι αν καταφέρουν να την «πιάσουν» θα πηγαίνουν στη Βουλή με το τρόλεϊ και θα αντιστοιχεί ένας αστυνομικός σε κάθε εκατό από δαύτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου