Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.


Όλα αυτά τα παράλογα φορολογικά μέτρα που διαρρέουν μέσω των Μέσων Μαζικής Επιμόρφωσης διάφοροι «κύκλοι του υπουργείου οικονομικών», και υποστηρίζουν ότι θα πάρουν για την ανόρθωση της οικονομίας, βρωμάνε δημοσιογραφική προπαγάνδα από χιλιόμετρα μακριά.

Με τεράστια «έκπληξη» οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι, μας παρουσιάζουν τις πληροφορίες τους, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν τον παραλογισμό που τις διέπει.

Έτσι με ένα αδιόρατο χαμόγελο την ώρα της παρουσίασης προσπαθούν να μας περάσουν το μήνυμα ότι έχουμε να κάνουμε με τρελούς.

Πόσο «τρελοί» όμως είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, όταν ακόμα και ένα παιδάκι του δημοτικού μπορεί να καταλάβει ότι αντί για έσοδα θα φέρουν αποκλειστικά καταστροφή;

Τι είδους «τρέλα» είναι αυτή όταν με μια απλή πρόσθεση καταλαβαίνεις ότι το πράγμα είναι αδιέξοδο;

Γιατί προσπαθούν να μας πουλήσουν για τρέλα κάποιων, αορίστως, το στήσιμο που κάνουν ώστε όταν τελικά θα μάθουμε ποια είναι τα πραγματικά να ανασάνουμε από ανακούφιση που δεν ήταν εκείνα που μας έλεγαν στην αρχή;

Πως είναι δυνατόν να κόπτονται για την εγκυρότητα άλλων πληροφοριών και όσον αφορά τα οικονομικά να μεταφέρουν ό,τι διαρρεύσει, ακόμα και αν είναι καταφανώς παράλογο;

Αμφισβητούν, εντέχνως ασφαλώς, τα μέτρα και την αποτελεσματικότητα τους αλλά δεν αμφισβητούν τα πρόσωπα των οποίων βεβαίως αποφάσεις φέρονται να είναι οι διαρροές.  

Αν πραγματικά ίσχυαν οι πληροφορίες τους θα έπρεπε να μας πουν ότι ο υπουργός οικονομικών είναι για δέσιμο, ο υφυπουργός για χάπια, ο γενικός γραμματέας για τα κάγκελα, οι σύμβουλοι του υπουργείου για ζουρλομανδύα και ούτω καθεξής.

Ποιοι είναι αυτοί οι αορίστως «τρελοί» που δεν ξέρουν ότι όταν κάποιος έχει εισοδήματα 8.000 ευρώ δεν μπορεί να πληρώσει 3.000 ευρώ στην εφορία;

Κακώς λοιπόν τους λένε παπαγαλάκια της εξουσίας, γαλιάντρες της εξουσίας έπρεπε να τους λένε γιατί δεν μεταφέρουν απλώς αυτά που τους υπαγορεύουν τα αφεντικά τους αλλά παραληρούν και παραπάνω «πληροφορίες» από μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου