Σελίδες

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΝΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ.


Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα να βρίσκουμε συνεχώς λέξεις ουδέτερες για να περιγράψουμε πράξεις ανθρώπων που παραβιάζουν την κοινή λογική και όχι μόνο αυτήν. Πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους αμέσως, και χωρίς «καλλιτεχνικές» περιστροφές γιατί ο χρόνος μας έχει προσπεράσει.

Πρέπει να καθαρίσουμε με αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να είναι στο τιμόνι της χώρας, όποια και αν είναι η διανοητική τους κατάσταση.

Προσέξτε, ένας υπουργός έχει συμβούλους που είναι και νομικοί και συνταγματολόγοι, και δεν είναι ηλίθιοι, του εξήγησαν πως έχουν τα πράγματα και ποιος είναι ο νόμος αλλά ο υπουργός είναι βλάκας.

Δεν είναι ούτε κοινωνικά ευαίσθητος, ούτε πολιτικά υπεύθυνος, είναι βλάκας.

Για όσους είναι φυσιογνωμιστές είναι παραπάνω από εμφανές οι άλλοι πρέπει να παρακολουθήσουν τις πράξεις του.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυτά τα φουσκωτά μαύρα μπλουζάκια που βλέπουμε στις εικόνες που οι ίδιοι έχουν μαγνητοσκοπήσει και που δεν θα τις έδιναν στην δημοσιότητα αν σ’ αυτές αποτυπωνόταν κάποιο αδίκημα.

Υπάρχουν και άλλοι πίσω από αυτήν την εικόνα που και τον νόμο γνωρίζουν και τα πολιτικά τους σχέδια δρομολογούν και κάποιους σαν τον Δένδια τους έχουν για να σκουπίζουν τα παπούτσια τους. Ο υπουργός κρίνοντας από τον εαυτό του νομίζει ότι έχει να κάνει με κορόιδα.

Οι της Χρυσής Αυγής, ούτε ντυμένοι αστυνομικοί εμφανίζονται, ούτε δηλώνουν αστυνομικοί στους μικροπωλητές που κάνουν «ελέγχους». Η αντιποίηση αρχής πως θα στοιχειοθετηθεί;

Εγώ για παράδειγμα, βλέπω κάποιους πολίτες που θέλουν να αγοράσουν, τα είδη που προσφέρουν οι μικροπωλητές αλλά θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα τα αγοράσουν από κάποιο παράνομο ή κάποιον φοροφυγά.

Από την άλλη, στην εικόνα δεν εμφανίζεται κανένας λαθρομετανάστης που δέχεται επίθεση (προφανώς έχουν ειδοποιηθεί και έχουν φύγει, ίσως και από τους ίδιους)
παρά έρημοι πάγκοι από χαρτόνια με προϊόντα λαθρεμπορίου. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους λοιπόν του οποίου φθείρεται η περιουσία;

Ποιανού περιουσία είναι τα λαθραία προϊόντα που όταν τα κατάσχει η αστυνομία τα «φθείρει» με την σειρά της σε χωματερές;

Ο υπουργός θεωρεί ότι μέσα σε αυτόν τον πολιτικοκοινωνικό κυκεώνα που βρίσκεται η χώρα, υπάρχουν περιθώρια να αναπτύξει τις προσωπικές του κόντρες, να κάνει τα πολιτικά του νάζια και να εξυπηρετήσει τα επικοινωνιακά του τερτίπια.
Τι είναι αυτός ο υπουργός παρά, πένητας της σκέψης, επαίτης  της αναγνώρισης, με απλά ελληνικά βλάκας.

Εάν δεν αποδοθούν οι ιδιότητες του καθενός, με λέξεις ουσιαστικές, που απηχούν την πραγματικότητα θα βασανιζόμαστε προσπαθώντας να ανακαλύψουμε υψηλά ιδανικά νοήματα και προθέσεις πίσω από ενέργειες ηλιθίων, την ώρα που καίγονται τα σπίτια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου