Σελίδες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012.

Δακτυλογραφημένη από το βίντεο της ομιλίας


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι συνεχίζεται το απόλυτο θέατρο του παραλόγου. Εντός της αιθούσης βρισκόμαστε 24 βουλευτές, εκ των οποίων οι πλειοψηφία είναι βουλευτές που δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση. Οι δε παρόντες βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, απ’ ότι άκουσα εχθές και σήμερα, κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, συμπολιτευόμενοι. Μάλλον κάνουν συμπολίτευση, αντιπολιτευόμενοι. Πλήρης παράνοια. Άκουσα προηγουμένως τον κ. Παυλόπουλο…

ο οποίος ουσιαστικά κατακεραύνωσε την κυβέρνηση… είπε για άκυρο προϋπολογισμό, για προϋπολογισμό που δεν μπορεί να εκτελεστεί, για προϋπολογισμό που δεν πρέπει ουσιαστικά να ψηφιστεί… αλλά τον ψηφίζει… και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τους περισσότερους εκ των ομιλητών. Ο κ. Αϊβαλιώτης κατέθεσε πλήθος στοιχείων που ουσιαστικά ελέγχουν την κυβέρνηση αυτή…μια κυβέρνηση έκτρωμα, μια κυβέρνηση η οποία έχει ένα και μοναδικό σκοπό… να παραδώσει τη χώρα εις τους δανειστές της. Κυρίες και κύριοι τελείωσαν τα ψέματα, ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό πρέπει να αποφασίσουμε, ποιοι είμαστε με αυτή την πολιτική και ποιοι είμαστε κατά αυτής της πολιτικής. Το παραμύθι στον ελληνικό λαό ότι ναι μεν στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση αλλά παράλληλα ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό της, παράλληλα ψηφίζουμε τις δανειακές συμβάσεις έχει τελειώσει. Εδώ έχουμε τις ευθύνες μας.
Ο ελληνικός λαός μας έστειλε στην βουλή για να τον εκπροσωπούμε… έχουμε ευθύνη λόγου και ψήφου… όσοι ψηφίζουν υπέρ αυτής της κυβέρνησης έχουν και την ευθύνη της στήριξης της κυβέρνησης αυτής. Όσοι ψηφίζουν υπέρ της δανειακής σύμβασης έχουν και την ευθύνη της δανειακής σύμβασης αυτής που παραδίδει την χώρα στους δανειστές της και μάλιστα βάση του Αγγλικού δικαίου… που παραδίδει την κρατική περιουσία… και την ιδιωτική περιουσία. Παράνομα, αντισυνταγματικά και άκυρα… Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι είμαστε στην βουλή των ελλήνων… και είπε προηγουμένως ο κ. Παυλόπουλος ότι θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ουσιαστικά… δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση η οποία δέχεται να ορίζει… η Γερμανίδα καγκελάριος εχθές ειδικό υφυπουργό… επί της Ελλάδος… δηλαδή ουσιαστικά στρατιωτικό διοικητή τον κ. Φούχτερ. Ο κ. Φούχτερ θα είναι ο κολλητός της κυρίας Μέρκελ που θα ελέγχει την πατρίδα μου… που θα ελέγχει τη χώρα μας. Που θα ελέγχει την δημοκρατία… ξέρω κύριε, εσείς έχετε υποταγεί, έχετε προσκυνήσει… θέλετε να σώσετε ότι μπορείτε από τις κομπίνες και τις απάτες που κάνετε… αλλά δεν έχετε δικαίωμα… εδώ υπάρχει ελληνική σημαία… αυτή η χώρα έχει βουλή και δημοκρατία… δεν μπορεί να δεχθεί έναν υφυπουργό… να πάτε στο Δίστομο… και να πείτε στους κατοίκους του Διστόμου και στους απογόνους των εκτελεσθέντων… εσείς που τους παραμυθιάζατε από την ΓΕΣΕΕ σαν ψευτοσυνδικαλιστής και να τους πείτε ότι εμείς βάλαμε τον κ. Φούχτερ, σαν υφυπουργό Γερμανό, να τους πείτε ότι ο κ. Ραιχμπάχερ κάνει κουμάντο στην πατρίδα μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι… το αραμύθι συνεχίζεται με δήθεν την προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να εξερευνήσει τα σκάνδαλα… ποια σκάνδαλα;
Ψάχνετε λέει στην Ελβετία να βρείτε λεφτά… και κάλεσε ο κ. πρόεδρος της Βουλής τον κ. Ζησιάδη τον συνάδελφο τον Ελβετό, για να του πει ποιοι βουλευτές έχουν λεφτά στην Ελβετία… Γιατί δεν ανοίγει ο κ. Πετσάλνικος να δει το πόρισμα της εξεταστικής της Siemens, οπού ομόφωνα βρήκαμε ένα εκατομμύριο ευρώ, όπου ο ίδιος ο Χριστοφοράκος λέει… ότι το έδωσα για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ…
και μάλιστα απ’ ότι θυμάμαι λέει στον εισαγγελέα τον Γερμανό, τα έδωσα στον κ. Τσουκάτο… απ’ ότι θυμάμαι… που ήταν διαχειριστής του ταμείου.
Τα λεφτά αυτά υπάρχουν… και που υπάρχουν; Τα κατασχέσαμε. Στην Ελβετική τράπεζα είναι τα λεφτά. Και μάλιστα ο Χριστοφοράκος έρχεται και υπογράφει σύμβαση με την Siemens, προκειμένου αυτά  τα λεφτά να πάνε πίσω στην Siemens.
Και ενώ ο κύριος Παμπούκης μας έλεγε εδώ, πριν από λίγους μήνες, θα στραφούμε κατά της Siemens,  να ζητήσουμε τα δυο δισεκατομμύρια που ζήτησε η εξεταστική επιτροπή… τα βρήκαμε στα 200 εκατομμυριάκια, να τους τα δώσουμε να τελειώνουμε. Πιστεύετε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης δεξιός, αριστερός, κεντρώος… που να πιστεύει σε αυτό το παραμύθι; Καταθέτω στα πρακτικά ακόμα μια φορά…
το ένα εκατομμύριο του κυρίου Τσουκάτου που είναι δεσμευμένο στην Ελβετία και ζητάει η Siemens αλλά η Ελλάδα δεν τα ζητά.
Ψάχνετε να βρείτε εταιρίες στην Ελβετία; Να τις ανοίξουμε όλες να τις βρούμε. Γιατί δεν ψάχνετε επί ένα χρόνο τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, που σας κετέθεσα την εταιρία στην Ελβετία, μαζί με την γυναίκα του στην Mors, που έκανε πράσινη ανάπτυξη; Πήρα το resister πλέον του επιμελητηρίου του καντονιού, του Βο, την εταιρία του κ. Ανδρίκου Παπανδρέου, πιάστε τον.
Μην περιμένετε τον κ. Ζησιάδη και ψάξτε να βρείτε πόσοι έστελναν λεφτά από την
Αγγλία, με συνεταίρους παλιούς οργανωτές συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας…για να λέμε τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη… μέσω της Agent sea intenational,
για ογκολογικά συνέδρια, για παιδιατρικά συνέδρια, στην ίδια πολικατοικία που είναι και η εταιρία του αδελφού του πρωθυπουργού. Και προχωράμε παράλληλα…με αυτή την κυβέρνηση… στην συνέχεια της πράσινης ανάπτυξης.
Προχωράμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι… στο να εκτελούμε το σχέδιο που έκανε η GoldmanSachs, στην πατρίδα μας. Spiegel 8.2.2002, New York Time 14.2.2002, αναφέρεται ότι πληρώθηκαν 300 εκατομμύρια από την Ελληνική κυβέρνηση τότε, με συντελεστή τον κύριο πρωθυπουργό τον σημερινό, τον πρόεδρο της τράπεζας της Ελλάδος, για να καλυφθεί, ψευδώς, το χρέος. Τι έγινε τότε; Βγάλαμε το SWAP, ξέρετε που είναι το SWAP αυτό; Το SWAP αυτό έγινε τίτλος… ιδιωτική εταιρία την Αγγλία και το χρέος πέρασε στην Εθνική Τράπεζα… και βάλαμε τον κ. Παπαδήμο να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδος… Η ίδια η Goldman Sachs, αντιπρόεδρο στην Ευρώπη είχε τον κ. Ντράγκι. Τον κ. Ντράγκι είχει αντιπρόεδρο… καταθέτω στην βουλή για λόγους ιστορικούς πλέον… δεν υπάρχει άλλος τρόπος…και αυτό… και λέμε στον έλληνα συνταξιούχο… κοιτάξτε να δείτε κάτι… θα κάνουμε αυτή την κυβέρνηση για να σώσουμε μισθούς και συντάξεις. Τους παραμυθιάζατε τον Σεπτέμβριο, ότι αν δεν παίρναμε την 6η δόση δεν θα έπαιρναν μισθούς και συντάξεις… τι έγινε; Τα βρήκαμε τα λεφτά… λεφτά υπήρχανε… τον Οκτώβριο…μισθούς και συντάξεις… τα ξαναβρήκαμε τα λεφτά… τον Νοέμβριο μισθούς και συντάξεις, τα ξαναβρήκαμε τα λεφτά… Δεκέμβριο έχουμε φτάσει… έχουμε βρει τα λεφτά για τέσσερις μήνες αλλά παράλληλα απειλούμε τον συνταξιούχο, ότι αν δεν στηρίξει την κυβέρνηση αυτή έκτρωμα… θα χάσει τα λεφτά του. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι… τελειώνω λέγοντας ακόμα μια φορά ότι η υπογραφή της δανειακής σύμβασης … που ψευδώς είπε ο πρωθυπουργός προχθές στον κ. Τσίπρα… ότι δεν μας πάει προς το Αγγλικό δίκαιο… δηλαδή ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα κατά της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας…βάση του άρθρου 15 του FSF και του άρθρου 16 του FSF που δημοσιεύθηκε πλέον, μας πάει στο Αγγλικό δίκαιο, καταργεί την εθνική κυριαρχία και οδηγεί μετά την χρεοκοπία, που την ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας, στην κατάσχεση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας.
Εδώ δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση συνάδελφοι… εδώ πρόκειται περί παράδοσης της χώρας. Εγώ στέλνω μια τελευταία απάντηση… βεβαίως και θα ψηφίσω όχι στον προϋπολογισμό… αλλά στέλνω μια απάντηση προς τους κομματικούς βατσιμάνηδες… δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι κομματικές ταυτότητες…
δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι λίστες, ούτε τα οφίτσια. Όπως πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους… είναι η πατρίδα μας που πρέπει να μας ενδιαφέρει… ας αφήσουμε τους νεοφιλελεύθερους… και τους προσκυνημένους και εκείνους που έχουν γονατίσει στις αγορές… να πάνε μαζί και ας ενωθούμε οι υπόλοιποι.
Από όπου κι αν ανήκουμε, από το Κομουνιστικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, από την Νέα Δημοκρατία, από το ΠΑΣΟΚ, ας διασφαλίσουμε το αύριο της πατρίδας μας και των παιδιών μας… δεν υπάρχουν περιθώρια… Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε δώσει όρκο… θυμηθείτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου