Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ.



Από την Real News.

Μια ανάσα για λύση στο θέμα των μεταναστών της Υπατίας βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και έγκλειστοι στην οδό Πατησίων.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές...
οι δύο πλευρές ρίχνουν νερό στο κρασί τους. Η λύση που φαίνεται να συμφωνείται είναι να δοθεί ένας χρόνος παραμονής στους μετανάστες με το νόμο 3209 και με δέσμευση ότι στο διάστημα αυτό δεν θα απελαθούν. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωρά στην μείωση των ενσήμων που απαιτούνται για την νομιμοποίηση από 150 σε 100.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί από την βασική της θέση ότι δεν θα δεχθεί εξαιρέσεις και μεμονωμένες λύσεις στη νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, ενώ οι μετανάστες της Υπατίας δύναται να παρουσιάσουν ως νίκη τους την μείωση των ενσήμων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη έπαιξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, οι «πιέσεις» των κ. Βενιζέλου και Καστανίδη με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, καθώς και η ανησυχία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν υπάρξει νεκρός απεργός πείνας οι πιέσεις στην Κουμουνδούρου θα είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου