Σελίδες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ.



Του Μιχάλη Αβατάγγελου.

Χωρίς να μας προκαλεί καμία έκπληξη, η κυβέρνηση βαδίζει σταθερά στα βήματα των περισσοτέρων αυταρχικών κυβερνήσεων του κόσμου.
Όσο η ανεπάρκεια της γίνεται πιο κραυγαλέα, τόσο πληθαίνουν τα δείγματα αλαζονείας και η πολιτική λογοδοσία δίνει της θέση της στην επιβολή της αυθαίρετης άποψης.
Προκειμένου να μην χαθεί η εξουσία...

 ακούμε κάθε μέρα όλο και πιο απίθανες δικαιολογίες για την αποτυχία της και μάλιστα όποιος τις αμφισβητεί μετατρέπεται αυτόματα σε θανάσιμο εχθρό.
Πρόσφατα η έντονη διαμαρτυρία πολιτών απέναντι σε εκπρόσωπο της κυβέρνησης  ονομάστηκε πολύ εύκολα, τρομοκρατία.
Ατράνταχτη απόδειξη της πορείας προς τον αυταρχισμό, είναι η έντεχνη διασπορά της ιδέας ότι ο λαός δεν μπορεί να πιάσει το υψηλό όραμα της κυβέρνησης και αυτός είναι ο λόγος που αντιδρά.
Ο Μουμπάρακ και ο Καντάφι είναι δύο καταπληκτικά παραδείγματα ηγετών που γνωρίζουν τι είναι καλό για το λαό τους, ενώ ο λαός έχει εξαπατηθεί από ξένα κέντρα και εσωτερικά συμφέροντα.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι την άρνηση τους να παραδώσουν την εξουσία μπορούν να την δικαιολογήσουν με την θέση ότι και οι άλλοι που την διεκδικούν, είναι επίσης
διαπιστωμένα ανίκανοι.
Το μοντέλο «δομημένη δημοκρατία», τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν ακόμα και τα αδιέξοδα, προς το συμφέρον τους.
Αν αναρωτιέστε, η μεθόδευση έχει αρχίσει. Οι «σκεπτόμενοι» της εξουσίας, αυτοί που ονομάζουμε κορυφαία στελέχη, παίρνουν τα μέτρα τους, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.
Μοιάζει παράξενο το ότι, άνθρωποι που η πολιτική τους φιλοσοφία έδειχνε να έχει επιστημονικές βάσεις και η αντίληψη τους να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, αλλά δεν είναι.
Πίσω από την προσπάθεια ποινικοποίησης της άποψης, την αποεθνικοποίηση των συνειδήσεων, την κακουργηματοποίηση της οπλοκατοχής και τις ασκήσεις καταστολής του στρατού, κρύβεται η γνώση τους ότι πρέπει να προετοιμαστούν γι’ αυτό που έρχεται. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα έρθει. Το γεγονός ότι ηλίθιοι υπάρχουν και ανάμεσα στους νομπελίστες εξηγεί το γιατί πιστεύουν ότι στην περίπτωση τους η ιστορία δεν θα επαναληφθεί, αν είναι προετοιμασμένοι.
Δυστυχώς για εκείνους η ακολουθία είναι δεδομένη, ανεπάρκεια – αυταρχισμός – πτώση. Δυστυχώς για μας, ανάμεσα στον αυταρχισμό και την πτώση παρεμβάλλεται πάντα η αιματοχυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου