Σελίδες

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΑ… ΚΑΛΑΝΤΑ ΜΕΣ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Είναι για να τραβάς τα μαλλιά σου με την βεβαιότητα των δημοσιογράφων ότι αυτά που γράφουν, τα διαβάζουν αγράμματοι, ανόητοι ή κομματικά ανδράποδα.
Έτσι δεν έχουν πρόβλημα να μεταφέρουν ότι τους έρχεται στο κεφάλι και να μας το πλασάρουν σαν είδηση, που μάλιστα την έχουν διασταυρώσει.
Οι διασταυρώσεις αυτές

γίνονται από «πληροφορίες», «καλά ενημερωμένες πηγές», «δικαστικούς κύκλους», «περιβάλλοντα» υπουργών και πρωθυπουργών και «άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση» ενίοτε και από τους ξεκαρδιστικούς «ειδικούς συνεργάτες».
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί για παράδειγμα, δεν αναφέρουν παρέμβαση υπουργών στο υπόμνημα τους αλλά… παρέμβαση υπουργών.
Πως γίνεται να μην παρεμβαίνουν οι υπουργοί ενώ παρεμβαίνουν, το ξέρουν μόνο οι δημοσιογράφοι.
Όλοι οι άλλοι ξέρουν ότι όταν ένας υπουργός δυσαρεστείται δεν παίρνει ο ίδιος τηλέφωνο αυτόν που τον έχει δυσαρεστήσει, διότι έχει ένα στρατό από υφιστάμενους για αυτή τη δουλειά. Μοναδική εξαίρεση ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος παρεμβαίνει προσωπικά σε εκδότες και τραπεζίτες και έχει το «θάρρος» να το παραδέχεται δημοσίως.
Όταν ένας δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει παρεμβάσεις στο έργο του (προσέξτε παρεμβάσεις και όχι υποδείξεις που ενδεχομένως να γίνονται για το «καλό» του)
το πιο πιθανό κατά τους δημοσιογράφους είναι να έχει τρελαθεί ή να πάσχει από
καταδιωκτική μανία.
Πως να χωρέσει το μυαλό τους ότι σε μια χώρα ηθική, αγγελικά πλασμένη, μπορεί ένας υπουργός να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης;
Άσχετα με το ότι αν οι υποθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι δύο εισαγγελείς αν μπορέσουν να στοιχειοθετηθούν θα στείλουν τη μισή κυβέρνηση στο ειδικό δικαστήριο και την υπόλοιπη στα τάρταρα.
Τι άραγε να προσδοκούν οι ευφυείς υπηρέτες της… ενημέρωσης από ένα πολιτικό σύστημα που οδηγεί τη χώρα σε μια κατάσταση όπου με δυσκολία θα επιβιώνουν 2 τηλεοπτικά κανάλια, 3 εφημερίδες και μερικά περιφερειακά έντυπα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου