Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.


Του Μιχάλη Αβατάγγελου.

Τον ξέρουν όλοι ή μάλλον για να είμαι σαφέστερος τον ήξεραν παλαιότερα, τώρα οι περισσότεροι «κάνουν» ότι δεν τον ξέρουν.
Ο λόγος πολύ απλός για την Ελληνική «πραγματικότητα», ο Τάσος τα τελευταία χρόνια έχει οικονομικές δυσκολίες και οι περισσότεροι από αυτούς που παλιά «ήθελαν»  να τον ξέρουν, σήμερα καταβάλουν προσπάθειες να τον ξεχάσουν.
Λέω οι περισσότεροι...
 γιατί προς μεγάλη απογοήτευση όσων χαίρονται με τις δυσκολίες των άλλων ο Τάσος έχει ακόμα φίλους και μάλιστα από αυτούς που στέκονται δίπλα σου στα δύσκολα.
Φίλους που μπορούν να κοιτάξουν και πέρα από μια «εκπαιδευμένη» μύτη που όταν μυρίζει συμφέρον, ακουμπάει στο πάτωμα.
Εκείνος είναι πάντα ο Τάσος, ο δικός μας Τάσος, ο Πειραιώτης, ο Ολυμπιονίκης, ο χαρισματικός ιστιοπλόος, ο «τρελός». Ναι ο τρελός, με εκείνη την τρέλα που όταν είσαι πλούσιος ονομάζεται εκκεντρικότητα και όταν είσαι φτωχός, γραφικότητα.
Αστείοι Έλληνες και θλιβεροί σε κανέναν δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν την μοναδικότητα, εκτός από τις περιπτώσεις που τον χρειάστηκαν για να μπει μπροστά.
Ο «υπερβολικός» κύριος Μπουντούρης, που πέταγε πάντα κάτω την «καρδάρα» με το γάλα και ως εκ τούτου δεν ήταν διαχειρίσιμος στα 55 του χρόνια αποφάσισε να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών Finn που γίνεται στην Ala Punta της Ιταλίας από 12 έως 17 Ιουνίου 2011.
Δεν θα το διαβάσετε πουθενά, ίσως γιατί νομίζουν ότι δεν έχει καμία τύχη, ίσως γιατί οι «ηττημένοι» αναθεματίζουν αυτό που δεν μπορούν να πλησιάσουν ούτε με την σκέψη.
Το κράτος για να ανταμείψει αυτή την προσπάθεια του έδωσε 1.500 ευρώ και τον άφησε στην τύχη του. Ο ίδιος, ένας θεός ξέρει πως – τον έβλεπα να δουλεύει στον μικρό «ταρσανά»  στο Τουρκολίμανο μέχρι το μαύρο σκοτάδι – μάζεψε τα υπόλοιπα 6 – 7 χιλιάρικα που χρειάζονταν, φόρτωσε το Finn GR 111, και έφυγε για Ιταλία.
Ο ίδιος λέει ότι το κάνει γιατί έβαλε στοίχημα με τους γιούς του, οι «άλλοι» λένε πως το κάνει για να αποδείξει ότι δεν έχει ξοφλήσει.
Αστείοι Έλληνες και θλιβεροί, όταν κάποιος σε αυτή την ηλικία αποφασίζει να τρέξει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Δεν χρειάζεται καν να βρεθεί σε κάποια θέση της βαθμολογίας. Αρκεί που πήρε το σκάφος του κι έφυγε.
Πόσοι 55άριδες θα είναι εκεί; Μόνο ο Τάσος. Καλό κουράγιο φίλε. Ξέρουμε τι πόνους έχεις να περάσεις αλλά να θυμάσαι ότι η σκέψη μας θα είναι μαζί σου.
Όσο για εκείνους που ενώ έχουν παρευρεθεί στην κηδεία τους επιμένουν να κάνουν τους «ζωντανούς», θα έρθουν σαν ζόμπι όπως πάντα να σε πλαισιώσουν στις φωτογραφίες αν καταφέρεις να μην πνιγείς, όπως λένε.

1 σχόλιο:

  1. Φιλε Μιχαλη για να κανεις αυτο το διαβημα πρεπει να εχεις ψυχη και ο φιλος μας ο ΤΑΣΟΣ εδειξε οτι διαθετει η αγαπη μας ο θαυμασμος μας και οι ευχες μας μαζι του καλο αγωνα ΤΑΣΟ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή