Σελίδες

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;



Κύριοι οικονομικοί αναλυτές το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκίνησε την ημέρα που υπογράψαμε το μνημόνιο ή την ημέρα που είπαμε στις αγορές ότι είμαστε αναξιόπιστοι και έπαψαν να μας δανείζουν;
Δεν ξέρουμε αν έχετε βρεθεί ποτέ στην ανάγκη τους αλλά όταν πάψουν να σε δανείζουν οι τράπεζες οι τοκογλύφοι σου παίρνουν το σπίτι το αυτοκίνητο, τα λεφτά και το παντελόνι. Μπορείς να το ονομάσεις μνημόνιο ή όπως αλλιώς θέλεις...
 αλλά λύσεις απέναντι στους τοκογλύφους δεν υπάρχουν.
Κύριοι οικονομικοί αναλυτές θυμηθείτε γιατί έπαψαν να μας δανείζουν οι αγορές και αφήστε το μνημόνιο κατά μέρος.
«Όταν έπαψαν να μας δανείζουν οι αγορές και αναγκαστήκαμε να πάμε στο μνημόνιο»… λέτε και δεν ντρέπεστε την επιστήμη σας.
Γιατί έπαψαν να μας δανείζουν οι αγορές οικονομολογιότατοι; Ξεχάσατε γιατί έπαψαν να μας δανείζουν οι αγορές;
Εμείς που δεν έχουμε σπουδάσει οικονομικά, έχουμε ένα μπακάλικο, κύριοι αναλυτές και την ημέρα που θα παίρναμε δάνειο από την τράπεζα για να του κάνουμε ανακαίνιση, ο λογιστής μας πήγε στην τράπεζα και της είπε ότι είμαστε αφερέγγυοι. Η τράπεζα μας έκοψε το δάνειο και εμείς τώρα παλεύουμε με τους τοκογλύφους που για να μας δανείσουν θέλουν να τους παραχωρήσουμε το 90% της επιχείρησης.
Πως ονομάζει η επιστήμη σας αυτόν τον λογιστή κύριοι αναλυτές; Πείτε μας διότι το παιδί που δουλεύει στην αποθήκη τον λέει σκατόπουστα και επειδή εμείς δεν βρίσκουμε κάποια επιστημονική ονομασία θα αναγκαστούμε να υιοθετήσουμε την άποψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου