Σελίδες

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ… ΕΝΤΑΥΘΑ.

Δεν θα είμαι αμερόληπτος και το δηλώνω από την αρχή του κειμένου, διότι τρέφω μια φυσική αντιπάθεια προς τους δήθεν.
Ο Μανώλης Γλέζος, κατά την προσωπική μου άποψη αντιπροσωπεύει το δήθεν εδώ και πολλά χρόνια και έχω συχνά κακοκαρδίσει ακόμα και φίλους επιμένοντας σταθερά σε αυτή την άποψη.
Η επιστολή που δημοσίευσε σήμερα από τις Βρυξέλλες και που χαρακτηρίζεται «καταπέλτης» από διάφορα έντυπα, το μόνο που μπορεί να εκτοξεύσει είναι αλεύρι στα μούτρα του συγγραφέα.
Ζητάει συγνώμη ο Μανώλης Γλέζος από τον Ελληνικό λαό γιατί «συνήργησε  σε αυτή την ψευδαίσθηση» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ (ή κάποιους συγκεκριμένους που δεν κατονομάζει) ότι βαφτίζουν το κρέας – ψάρι.
Καταρχήν να του θυμίσω ότι από τότε που εφευρέθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Τώρα αν θεωρεί ότι την συγνώμη του μπορούμε να την κάνουμε κατάπλασμα για τις μυαλγίες, μπορούμε να κάνουμε μια κουβέντα για την χρησιμότητά της. Αν θεωρεί ότι ζητάει συγνώμη και καθάρισε ξέρει καλά που να την βάλει, και αν δεν ξέρει θα τον ενημερώσουν σε όποιο καφενείο και να ρωτήσει.
Από κει και πέρα δεν έχει άδικο σε όσα επισημαίνει αλλά δεν έχει και καμία σημασία που έχει δίκιο. Ακόμα και οι πλέον αδαείς από πολιτική είχαν καταλάβει προς τα πού πηγαίνει το πράμα από την στιγμή που δεχόμαστε ότι ο λαός κατά πλειοψηφία στηρίζει την κυβέρνηση αλλά επίσης κατά πλειοψηφία απαιτεί να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν μας λέει ο ασυμπάθηστος και κατά τα άλλα (τίμια πράγματα) ευρωβουλευτής, ποια είναι η τακτική που προτείνει.  Δεν φαντάζομαι να είναι αυτό το:
«Πριν απ’ όλα, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση» Πηγή: www.lifo.gr
Και άμα δεν την δέχονται, τι θα γίνει; Θα φάμε το Πάσχα γλαρόσουπα;
Γιατί όπως και αυτοί που κατηγορεί, έτσι κι αυτός δεν μας λέει αποχώρηση τώρα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το ευρώ, φωτιά να κάψει την Γερμανική ολιγαρχία και κρίμα τα ξύλα. Παραληρεί ασυναρτησίες. Διότι αν «ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης». Πηγή: www.lifo.gr Σημαίνει ότι είχε στο μυαλό του την απευθείας ρήξη και μας έκανε τον Γάλλο υπολοχαγό.
Είμαι και εγώ υπέρ της απευθείας ρήξης και υπέρ της επιστροφής στην δραχμή και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο όσον αφορά τα συμφέροντα των δήθεν Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά εγώ το λέω.
Ξέρουμε όλοι να γράψουμε ένα εμπρηστικό κείμενο, με δηλώσεις «καταπέλτες» και με όλες τις ακρότητες του κόσμου και στο "υστερόγραφο" να δηλώσουμε ότι το ανακαλούμε.
(Δεν το έχει κάνει ακόμα).

Αλλά δεν μπορούμε να ζητάμε να μας πάρουν στα σοβαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου