Σελίδες

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

Ο Γιώργος ο Ανέκδοτος ο γιος του Αντρέα κάνει κόμμα. Αυτός με την σταθερή γραμμή στο εγκεφαλογράφημα, συμμαθητής του Αντώνη της σταθερότητας, αρπάζει την τελευταία σανίδα σωτηρίας για να γλυτώσει τον Κορυδαλλό.
Αντικειμενικός του σκοπός να μείνει στην αρένα.
Αντίθετα από τους κλασικούς μονομάχους, εδώ...

όποιον μείνει έξω από την αρένα τον τρώνε τα λιοντάρια.
Η αρένα είναι fake. Ίντριγκες, ανίερες συμμαχίες, χτυπήματα κάτω από την μέση, δολοπλοκίες, αποστασίες, προσχωρήσεις και αποχωρήσεις αλλά και ασυλία.
Τα λιοντάρια δεν είναι εκεί. Τα λιοντάρια είναι απ’ έξω.
Η αρένα είναι για φλώρους, στρωμένη με χαλί buhara. Οι «μάχες» που δίνονται είναι κουβεντιαστές. Τα χτυπήματα με το ξεσκονόπανο. Τα άλματα τα κάνει η λογική και άρσεις γίνονται μόνο στο απόρρητο. Το αίμα ντοματοπολτός και ο ιδρώτας βαλσαμέλαιο. Εδώ για να χτυπήσεις, πρέπει να πέσεις απ’ το ποδήλατο.
Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος προτιμά να κάνει ομιλίες ανάμεσα στις διακοπές του αλλά η μάνα του είναι ανένδοτη. Εκείνη έχει προσέξει την ατάκα κάποιου μέλους της ΔΗΜΑΡ, που δεν τους φάνηκε πολιτικά ορθή και την άφησαν να περάσει στο ντούκου. «Δώσαμε το χέρι μας στον Βενιζέλο και μας λείπουν τρία δάχτυλα».
Ξέρει πολύ καλά ότι αν ο γιός της δώσει το χέρι του στον Βενιζέλο, δεν θα του λείπουν τρία δάχτυλα αλλά ολόκληρο το κεφάλι.
Θα την γλυτώσει ο Γιωργάκης ως αρχηγός κόμματος; Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ναι αλλά ο κίνδυνος των τραυματισμών στην πολιτική αρένα δεν είναι ανύπαρκτος. Μια παρωνυχίδα να σου αρπάξει το ξεσκονόπανο μπορεί να μολυνθεί και να πας αδιάβαστος. Τι αντισώματα να έχεις αναπτύξει άλλωστε από σαλόνι σε σαλόνι κι από δεξίωση σε δεξίωση;
Οι δημοσκοπήσεις λένε πως θα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει πραγματικά ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποχώρηση Σαμαρά.
Το αμερικανάκι θέλει ένα 3% για να μείνει στην αρένα και να είναι ασφαλής αλλά κάτι μου λέει ότι κάποια παρωνυχίδα περισσεύει και το πράμα θα στραβώσει.
Όχι ότι είναι λίγοι εκείνοι που θα «σταθούν στο πλευρό του» για να ξανασώσουν την Ελλάδα και ακόμα περισσότεροι οι ηλίθιοι που θα τους ψηφίσουν αλλά είναι και ο Βενιζέλος στην μέση. Αυτό το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, αυτή η αξεπέραστη πολιτική ευφυΐα, δεν θα μπορέσει να ελέγξει την σχιζοφρένεια του και όσοι έχουν παρακολουθήσει τις πολιτικές του επιλογές ξέρουν πολύ καλά ότι είναι ικανός να βάλει φωτιά στα ρούχα του και να αγκαλιάσει τον Γιωργάκη για να καούν μαζί.
Όλοι αυτοί μπορεί να είναι πολιτικοί άντρες αλλά άντρες δεν είναι. Όπως ακριβώς και η πολιτική ευθύνη, που μόνο ευθύνη δεν είναι. Γι’ αυτό και αυτοί την αναλαμβάνουν τόσο εύκολα.

Ο πολιτικός χρόνος όσο πάει γίνεται και πιο ταχύς. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε χρόνια. Ο ανέκδοτος, παρά τους Αμερικανούς διαχειριστές κρίσεων που διαθέτει, έχει δρομολογήσει την απαλλαγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου