Σελίδες

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο «ΤΟΙΧΟΣ» ΤΟΥ FACEBOOK.

Ο οδηγός του τρένου που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους στην Ισπανία, έγραφε στο Facebook, για τις προσπάθειες του να κάνει ρεκόρ ταχύτητας. Όταν η αστυνομία μπήκε στην σελίδα του, όλος ο πλανήτης ανακάλυψε τον βλάκα.
Δυστυχώς όμως, μόνο έναν, αυτόν. Όλοι οι άλλοι που καθημερινά εκθέτουν τον εαυτό τους ανεπανόρθωτα, συνεχίζουν να το κάνουν θεωρώντας ότι το θέμα δεν τους αφορά.
Καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι, εμφανίζουν λεπτομέρειες από την προσωπική, την επαγγελματική και την κοινωνική τους «δράση» χωρίς να σκέφτονται ότι πριν από μερικά χρόνια, οι ρουφιάνοι της ασφάλειας «έφτυναν αίμα» για να συλλέξουν αυτές τις πληροφορίες.
Κανείς δεν σκέφτεται ότι μελλοντικά μπορεί να βρεθεί ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος
από μια πληροφορία που δημοσιοποιεί ο ίδιος και που αυτή την στιγμή την θεωρεί ασήμαντη.
Η αφέλεια που εμφανίζουν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι τρομακτική, καθώς σε πολλές περιπτώσεις εκτός από τον εαυτό τους εκθέτουν και τους «φίλους» τους και μάλιστα με πολύ «χαριτωμένο» τρόπο.

Φαίνεται πως περιμένουν να εκτροχιάσουν ένα τρένο γεμάτο κόσμο για να καταλάβουν ότι «τα εν οίκω μη δεν δήμω» αλλά δυστυχώς πολύ γρήγορα στα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον εαυτό τους και στους φίλους τους, και από τον «τοίχο» του facebook, θα βρεθούν κολλημένοι στον τοίχο της ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου