Σελίδες

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ.


Με πρόφαση την ενημέρωση, τα «καλά παιδιά» της εξουσίας, οι αξιαγάπητοι παπαγάλοι, δίνουν βήμα σε κάθε απόβρασμα του πολιτικού βίου, να υπερασπισθεί  τις αθλιότητές του, δίνοντας όποια ερμηνεία θέλει στα πεπραγμένα του.

Με ποιο τρόπο εξυπηρετούν την ενημέρωση οι εξόφθαλμες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας που χρησιμοποιεί ο επίορκος πολιτικός για να δικαιολογήσει τις συμπεριφορές του, είναι άγνωστο.

Τι ζητάει ο δημοσιογράφος; Να παραδεχθεί δημοσίως ο ανεπαρκής, ας πούμε, ότι είναι ανεπαρκής; Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Καμία.

Άρα απλώς του δίνει βήμα για να παρουσιάσει τις δικαιολογίες του και να μπορέσουν να τις ακούσουν όσοι γίνεται περισσότεροι.

Λέγε, λέγε, κάτι μένει δεν λέμε; Αν τον έχεις ακούσει να απολογείται 50 φορές, κάτι θα σου μείνει από τις ανακρίβειες του και στο τέλος θα μπορείς να απαντήσεις και συ για λογαριασμό του, στις κατηγορίες.

Αποτελεσματικό το παιχνίδι και «βγάζει» την υποχρέωση απέναντι στον «συνεργάτη» του παρελθόντος αλλά άθλιο απέναντι στους πολίτες που πιστεύουν ότι ο δημοσιογράφος έχει φέρει εκεί το πολιτικό υποκείμενο για να το «ξεσκεπάσει» με τις ερωτήσεις του.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια δημοσιογραφική «κολυμπήθρα» που προσπαθεί να βαφτίσει εκ νέου τον γνωστό διεφθαρμένο και να του δώσει καινούργιο όνομα στις συνειδήσεις του κόσμου. Και το όνομα αυτού; Καθαρός.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου