Σελίδες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΧΑΝΗ… ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.


Στην προσπάθεια της να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της χούντας η εκπομπή Μηχανή Του Χρόνου, του Χρίστου Βασιλόπουλου, αφήνοντας άφωνους τους τηλεθεατές που έχουν μνήμες από εκείνη την εποχή, απλώς περιέγραψε με ακρίβεια την σημερινή κατάσταση.

 Οι συγκρίσεις του τότε με το τώρα, αναπόφευκτες και οι κραυγαλέες ομοιότητες τρομακτικές.

Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο στόχος του δημοσιογράφου (δεν άφησε να εννοηθεί τίποτα τέτοιο) αλλά εκείνο που κατάφερε ήταν να επιβεβαιώσει αυτούς που επιμένουν ότι η απολυταρχία εμφανίζεται κάθε φορά μπροστά μας, απλώς αλλάζοντας ρούχα και όνομα, αλλά δεν έχουμε την αντίληψη να την διακρίνουμε.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκπομπής οι «συμπτώσεις» διαδέχονταν η μία την άλλη με αποκορύφωμα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που πέρασαν οι χουντικοί για να απαλλάξουν τους υπουργούς του καθεστώτος από τις ευθύνες.(!)

Περίμενα στο τέλος ο παρουσιαστής να μας πει ότι επρόκειτο για μια παρωδία την οποία εσκεμμένα παρουσίασε με αυτόν τον τρόπο αλλά μάταια.

Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά με δεδομένο ότι, θα έπρεπε κάποιος να έχει χάσει την επαφή του με το περιβάλλον για να μην μπορέσει να κάνει τις μοιραίες συγκρίσεις, ο άνθρωπος πρέπει να διαθέτει φοβερό χιούμορ. Μπράβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου