Σελίδες

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΨΗΦΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ


Όπως και να έχει το πράγμα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η σημερινή κατάσταση έχει και τα καλά της. Ένα από αυτά είναι η ευκαιρία που μας δίνουν πολλοί απίθανοι που φέρουν και πανεπιστημιακούς τίτλους, να καταλάβουμε που έχουμε εμπιστευθεί την μόρφωση των παιδιών μας.

Ο τρόμος τους, μήπως η κατάσταση αλλάξει και οι πάτρωνες τους, που τους εξασφάλισαν την θλιβερή τους θεσούλα, βρεθούν εκτός «νυμφώνα» τους αναγκάζει να καταφύγουν στην δημοσίευση μεγαλόπνοων αναλύσεων με τις οποίες προσπαθούν να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους από την λάθος απόφαση

Προσέξτε τι θα ψηφίσετε, μας λένε, δήθεν αόριστα και αφού μας γεμίσουν σάλια, παραδέχονται ότι τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να τιμωρηθούν αλλά η τιμωρία αυτή πρέπει να προσέξουμε να μην μας οδηγήσει στην καταστροφή.

Με ποιο τρόπο θα τιμωρηθούν τότε τα δύο μεγάλα κόμματα παλικάρια μου, αν πρέπει να προσέξουμε;

Προσπαθούν να μας τρομάξουν με την έκφραση «ψήφος αυτοκτονίας» αλλά τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Ο νεκρός δεν μπορεί να σηκωθεί και να πυροβολήσει ξανά τον εαυτό του, και τα δύο μεγάλα κόμματα, έχουν προ - υπογράψει για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Για να υπάρξει το ενδεχόμενο έστω και μιας στοιχειώδους αντίδρασης, αυτά τα δύο κόμματα είναι που δεν πρέπει να ψηφίσουμε. Αν κάποιος μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στους δανειστές μας και να τους αναγκάσει να μετριάσουν την λεηλασία της χώρας, αυτός ο κάποιος δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά να διαχειριστούν αυτό που ονόμασαν μεταπολίτευση.

Όπως καταλαβαίνετε, μας λένε, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει κανείς το μέλλον. Λες και υπήρξε ποτέ στιγμή που κάποιος μπορούσε να το προβλέψει. Αλλά για να μην κουράζονται να μας πείσουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν μαντικές ικανότητες τους υπενθυμίζω ότι όταν έχεις προ - υπογράψει για τις αποφάσεις που θα πάρεις, δεν είσαι μάντης αλλά υποχείριο οικονομικών συμφερόντων.

Η σταθερότητα για την οποία μας μιλάνε είναι το δεμένο τιμόνι με πορεία στα βράχια. Η σταθερή πορεία στο δρόμο που μας υποδεικνύουν αυτοί, που τα δύο μεγάλα κόμματα, για να μπορούν να είναι στην εξουσία, δεν μπορούν να τους φέρουν αντιρρήσεις.

Ανοησίες κύριοι, ανοησίες από ανθρώπους που δυστυχώς κάποιοι τους ανέθεσαν να μάθουν τα παιδιά μας να σκέπτονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου