Σελίδες

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΙΑ.

Το έχουμε εμείς οι Έλληνες λίγο παραπάνω από τους άλλους να ενθουσιαζόμαστε με τα πρόσωπα που μας λανσάρουν κατά καιρούς για φωτισμένα, χωρίς να ψάχνουμε λίγο παραπάνω το πράγμα και τις περισσότερες φορές πέφτουμε απ’ τα σύννεφα.
Είναι εύκολο να καταλάβετε τι λέω αν ανατρέξετε σε κατά καιρούς «μεγάλους» όλων των ιδιοτήτων που σήμερα δεν τους θυμάται ούτε η μάνα τους.
Δεν φταίνε βέβαια αυτοί που «τόσοι ήταν». Φταίει η ευκολία με την οποία δεχόμαστε εμείς την «μεγαλοσύνη» τους, χωρίς να βάλουμε τη λογική να κοιτάξει το «φρούτο» και από την άλλη μεριά για να δει το σκουλήκι.  
Βέβαια δεν είναι ανάγκη να είναι σκουληκιασμένοι οι άνθρωποι, μπορεί να μην φτάνουν απλώς.


Πως λέμε δεν μπορεί να φάει ένας λόχος από ένα ροδάκινο.
Στην περίπτωση της πολιτικής ειδικά, ξεχνάμε εντελώς πως ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη και ζητάμε από τον ηγέτη – ροδάκινο να γίνει «χίλια κομμάτια» για να τα προλάβει όλα.  
Έλα όμως που όσο φωτισμένος και να είναι αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να βρει και καμιά σαρανταριά υπουργούς και υφυπουργούς, που να ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, καμιά διακοσαριά γενικούς γραμματείς που να ξεχωρίζουν το άλογο από το πορτοκάλι και άπειρο αριθμό στελεχών που όταν τους ρωτάς να ξέρουν να σου πουν που βρίσκονται. Είναι αυτό το πράγμα απλό; Σας πληροφορώ πως είναι αδύνατον.
Κοιτάξτε κάθε φορά που αναλαμβάνει κάποιος την διακυβέρνηση της χώρας τι πανηγύρι επακολουθεί από τύπους που ναι μεν τον βοήθησαν να γίνει ότι έχει γίνει αλλά δεν κάνουν ούτε για να μοιράσουν σε δυο γαιδάρους άχυρα.
Σε όλους αυτούς υποτίθεται πως έχει υποχρέωση για τον «αγώνα» που έδωσαν στο πλευρό του και πρέπει να τους τοποθετήσει κάπου, που να τους αρέσει κιόλας.
Όσο φωτισμένος και να είσαι, θα σε σβήσουν.
Μην σκέφτεστε λοιπόν όταν πηγαίνετε στις κάλπες το πρόσωπο που κατά την γνώμη σας είναι «φωτισμένο». Σκεφτείτε ποιον έβαλε ο Τσίπρας υπουργό οικονομικών (δεν έβαλε τον Βαρουφάκη μην γελιέστε), ποιον θα βάλει ο Μεϊμαράκης υπουργό υποδομών, ποιον θα βάλει ο Μιχαλολιάκος υπουργό πολιτισμού, ποιον θα βάλει ο Θεοδωράκης υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, ποιον θα βάλει ο Κουτσούμπας υπουργό εξωτερικών, ποιον θα βάλει ο Καμμένος υπουργό εμπορικής ναυτιλίας, ποιον θα βάλει η Φώφη υπουργό εξωτερικών. Αυτά είναι τα βάσανα του ψηφοφόρου, όχι «καλά τα λέει ο άνθρωπος μπορεί και να τα καταφέρει».

Γιατί αυτός μπορεί να καταφέρει να μείνει μερικά χρόνια στην εξουσία, το θέμα είναι να τα καταφέρουμε εμείς να μείνουμε στην ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου