Σελίδες

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ;

Του Μιχάλη Αβατάγγελου

Μέσα στο ξέσπασμα του πανικού του ο Σαμαράς είπε και μια αλήθεια. Οι μάσκες έπεσαν. Έπεσαν πράγματι και ο ελληνικός λαός, που χρόνια τώρα εναλλάσσει στην εξουσία τις δύο αυτές αυταρχικές κομματικές συντεχνίες, έμεινε με ανοιχτό το στόμα από την αποκάλυψη ότι δεν ήταν μάσκες αλλά εκμαγεία.
Πίσω από την μάσκα του Παπανδρέου,

έκπληκτος ανακάλυψε ότι βρισκόταν ο ίδιος ο Παπανδρέου, πίσω από την μάσκα του Σαμαρά, άφωνος διέκρινε τον ίδιο το Σαμαρά, πίσω από τις μάσκες των κομματικών ορδών, εμβρόντητος κοίταξε τις κομματικές ορδές.
Με ορθάνοιχτα μάτια οι «δαιμόνιοι» Έλληνες, που το ροχαλητό τους από τον «ύπνο του δικαίου» είχε ξυπνήσει τα άγρια ένστικτα των τοκογλύφων μέχρι την απέναντι μεριά του Ατλαντικού, βρέθηκαν να διαβάζουν την Αποκάλυψη του Ιωάννη σε έκδοση του 2011.
Την στιγμή που ξεκόλλησαν οι μάσκες περίμεναν ότι πίσω από αυτές θα αναγνώριζαν τον Βελζεβούλ, τον Εφιάλτη ή δεν ξέρω ποιον άλλο.
Ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι κανείς από τους θρυλικούς ολετήρες, άπασας της οικουμένης, δεν είχε κέρατα, μακριά δόντια και κατακόκκινα μάτια.
Μόλις τώρα κατάλαβαν ότι μια μορφή που δεν βγάζει φωτιές από τα ρουθούνια μπορεί μια χαρά να κάψει την χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη.
Οι Έλληνες έπεσαν απ’ τα σύννεφα ή μάλλον πιο σωστά, πέφτουν ακόμα, σε λίγο θα χτυπήσουν στο έδαφος. Και βέβαια η μόνη ευκαιρία που τους άφησαν για να σκεφτούν είναι για όσο χρόνο θα μείνουν στον αέρα.
Σε λίγο, όποια συμπεράσματα κι αν έχουν βγάλει θα τους είναι άχρηστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου