Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙ ΚΙΝΔΥΝΩΝ.


Και η πολιτική και η δημοσιογραφία είναι επικίνδυνα επαγγέλματα. Η ιστορία το έχει αποδείξει επανειλημμένως. Δυστυχώς τα εύκολα χρόνια που πέρασαν από την μεταπολίτευση και μετά, έκαναν κάποιους να το ξεχάσουν.

Και την πολιτική και την δημοσιογραφία την ασκούσαν σαν να έπαιζαν τις κουμπάρες.

Τώρα τα χρόνια δεν είναι εύκολα. Τις επιλογές που κάνεις τις βρίσκεις μπροστά σου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ο κόσμος δεν έχει προλάβει να ξεχάσει.

Δεν μπορείς να πια να αντιμετωπίζεις επιπόλαια, καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την επιβίωση αυτού που σε κοιτάζει και δεν έχει να φάει.  

Η θέση που παίρνει κανείς απέναντι στον κόσμο – αυτό που ονομάζουν χαρωπά, δημοσιογραφία με άποψη – τον δεσμεύει άμεσα απέναντι στην κοινωνία και η κοινωνία είναι έξαλλη.

Οι «εξουσίες», πρέπει να καταλάβουν σύντομα αυτό που συμβαίνει, γιατί κάθε φορά θα μένουν άφωνοι μπροστά στις αντιδράσεις και θα πέφτουν από τα σύννεφα με τα συμβάντα, γιατί πολύ απλά, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Υπάρχουν παραδείγματα κάποιων «παλιών» που έχουν «κόψει λάσπη» αλλά δεν δείχνουν να τους παρακολουθούν. Οι αφελείς που θα συνεχίσουν να παίξουν τις κουμπάρες θα μείνουν έκπληκτοι κάποια στιγμή από αυτά που θα ζήσουν, και τα οποία μόνο εκείνοι δεν θα περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου