Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ versus ΠΟΙΗΣΗΣ.


Έχουν δοκιμάσει τα πάντα αλλά το πιο αστείο απ’ όλα είναι η προσπάθεια τους να περάσουν στοιχεία ποιητικών εκφράσεων μέσα στον πολιτικό λόγο.

Το κάνουν όλοι, είτε έχουν επίγνωση ότι είναι πολιτικοί απατεώνες και το κίνητρό τους είναι η αγνή ιδιοτέλεια, είτε έχουν φάει την πετριά πως είναι γεννημένοι για να προσφέρουν στο κοινό καλό, πέφτουν στην παγίδα.

Αρπάζουν λέξεις που άκουσαν ή διάβασαν και τις πετάνε ανάμεσα στα κείμενά τους, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι πάνω στον «ξύλινο» πολιτικό λόγο ηχούν σαν σήμαντρα σε μοναστήρι.

Τους είναι αδύνατο να καταλάβουν ότι η πολιτική ευφράδεια ουδεμία σχέση έχει με
εκείνη την καλλιτεχνική.  

Η ευχέρεια τους να διαχειρίζονται λεκτικά σχήματα από το Εγχειρίδιο Του Καλού Ψεύτη, τους δίνει την εντύπωση ότι και η λογοτεχνία είναι κάτι ανάλογο.

Η προσπάθεια είναι ξεκαρδιστική. Λογοτεχνικά ανάπηροι, προσπαθούν να παντρέψουν πολιτικές αοριστολογίες του είδους: «η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών μας, συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει τις νέες τάσεις και κατευθύνσεις απέναντι στις προκλήσεις των καιρών»… με το, «θεέ μου πόσο μπλε ξοδεύεις για να μην σε βλέπουμε», του Ελύτη.

Αυτοσυγχαίρονται και περιαυτολογούν με έπαρση μπροστά σε αυτούς που λόγω θέσης δεν μπορούν να τους περιγελάσουν και καταντούν να θεωρήσουν τον εαυτό τους, ευφυή τεχνίτη του λόγου.

Αν ήξεραν την ποιότητα αυτών που κατορθώνουν να εξαπατήσουν, θα καθόντουσαν σε μια γωνιά να κλάψουν με μαύρο δάκρυ.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ.

Η αγωνία αυτού του κράτους είναι μήπως αυτός που δήλωσε 5.000 έβγαλε 6.000 και το έχει πραγματικά κατακλέψει.

@ Όταν λέμε γελοίοι εννοούμε γελοίοι.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;


Τι απάντησε ο Τσίπρας στον Ολάν, όταν του είπε ότι δεν συναντά αρχηγούς κομμάτων αλλά μόνο πρωθυπουργούς;

- Καλά, θα έρθω τον άλλο μήνα.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ;


Επιτέλους οι Ευρωπαίοι μας άκουσαν. Επιτέλους πρόσεξαν ότι όταν κάποιον τον κρατάς από το λαιμό ή κάθεται και πεθαίνει ή σηκώνεται και σε στέλνει στο νοσοκομείο.

Όσο καιρό η Ελλάδα είχε κυβέρνηση, τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Όποιο χαρτί και να πετούσαν μπροστά στου πρόθυμους εκείνοι το υπέγραφαν και η χώρα πήγαινε από κατηφόρα σε γκρεμό.

Τώρα που με έκπληξη βλέπουν ότι η παιδαριώδης απάτη τους δεν έπιασε έχουν θυμώσει και θέλουν να το παίξουν «αγριάδα» αλλά και αυτή δεν ξέρουν που μπορεί να οδηγήσει.

Μια πάνε να το πουν λοιπόν, μια το καταπίνουν, μια πάνε να πάρουνε φόρα, μια σταματάνε, άστα να πάνε.

Ο λαός από ένστικτο, και όχι ασφαλώς από πολιτική αντίληψη, προκάλεσε ακυβερνησία και σώθηκε.

Σημασία έχει τώρα να καταλάβει ότι σώθηκε προσωρινά και ότι όποτε καταφέρνει να εκλέξει αυτοδύναμες κυβερνήσεις που μπορούν να πάρουν από μόνες τους αποφάσεις, θα πηγαίνει 30 χρόνια πίσω.

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.


Ναι, ναι το ξέρουμε αυτό. Εσείς δεν θα έχετε την τύχη κάποιων άλλων που τους κρέμασαν οι λαοί τους στις πλατείες. Εσείς θα μείνετε ατιμώρητοι να παίζετε τένις και παντομίμα.

Μόνο που και κάποιοι άλλοι παλιότερα τα ίδια έλεγαν, εμείς δεν θα έχουμε την τύχη κάποιων άλλων που τους κρέμασαν οι λαοί τους. Και παλιότερα κάποιοι άλλοι και κάποιοι άλλοι και κάποιοι άλλοι και έτσι γέμισε η ιστορία με κρεμασμένους που δεν θα είχαν την ίδια τύχη με τους άλλους που τους κρέμασαν οι λαοί τους.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ.


ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ...

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΩ

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΤΗΝΗ

ΠΟΥ ΣΑΝ ΧΟΛΕΡΑ

ΑΠΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ

ΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΜΕΙΑ

ΚΑΙ ΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.


@ Για όσους το προτιμούν τραγουδιστά.

ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΝΑ ΣΗΚΩΣΗ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.


Να σηκώσει το χέρι του και να δώσει καμιά δεκαριά χαστούκια στον εαυτό του.

Διότι αυτήν την προσωποποίηση της πολιτικής υποκρισίας, όποιος την ψηφίζει είναι αδύνατον να έχει σώας τας φρένας. Χρειάζεται εκτός από τα χαστούκια και μερικά κρύα ντους στην διάρκεια της μέρας μπας και καταλάβει που βρίσκεται.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό το μισοκακόμοιρο ανθρωπάκι, ο περίγελος των συμμαθητών του, μπορεί να σηκωθεί όρθιο κάποια στιγμή, να τραβήξει το σπαθί του και να κόψει τον δράκο, στα δυο.

Έναν άνθρωπο που με μια ματιά καταλαβαίνεις ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κωλοτούμπες μέσα σε κατσαρόλα, δεν μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που τον αντιλαμβάνονται ως πολιτικό κεφάλαιο. Τους χρειάζεται ανάποδο πουκάμισο.

Δεν μπορεί διαβάζοντας τα βιβλία του, που το θέμα τους είναι μονίμως το αυτονόητο του ανόητου, να έχει καταφέρει να περάσει για συγγραφέας και μάλιστα προφητικός. Ό,τι έχει προβλέψει το έχει προβλέψει και η γιαγιά μου ανακατεύοντας το λαχανόρυζο.

Δεν πήγε σήμερα να ορκιστεί – ο χέστης - και το πούλησε για αντίδραση απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Το πούλησε και αυτό. Ο πολιτικός κολοσσός δεν θα ορκιστεί σήμερα – κρατηθείτε – θα ορκιστεί αύριο.

Έλα όμως που τα πολιτικά φούμαρα τελειώνουν και η ώρα που θα του τραβήξουν την κουρελού και θα αποκαλυφθεί η ψυχική του παράγκα, πλησιάζει.

Οι ανοχές προς αυτούς που πουλούσαν πολιτικές θεωρίες κάνοντας αέρα με την βεντάλια στ’ αχαμνά τους, λαμβάνουν τέλος.

Και αρκετά με τα γιαούρτια, αρκετά με τα χαϊδολογήματα.

Σφαλιάρες τους χρειάζονται, όπως αυτές που έτρωγαν στο σχολείο, την εποχή που δεν είχαν βρει τρόπο να πουλήσουν την ασημαντότητά τους στην ανόητη κοινωνία.

Σφαλιάρες και σε περίπτωση ενστάσεως, κλωτσιές. Αρκετά πια με αυτές τις καρδερίνες που προσπαθούν να μιμηθούν την φωνή του λιονταριού. Ε; Ε; Ε; Μίμη, ε;

ΕΡΩΤΗΣΗ:


 ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ;

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ.


Δεν έχω παρά να το πιστέψω. Μας ψεκάζουν. Μας ψεκάζουν σίγουρα και μάλιστα συνεχώς. Για το μόνο που πρέπει να διατηρήσω αμφιβολίες είναι το είδος των ουσιών με τις οποίες μας ψεκάζουν. Βάριο και στρόντιο λένε ότι περιέχουν τα κοκτέιλ που μεταφέρουν τα αεροπλάνα που πετούν χωρίς άδεια στον εναέριο χώρο μας.

Δεν το πιστεύω. Οι αντιδράσεις των «ψεκασμένων» δεν έχουν καμία σχέση με χημικά στοιχεία. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για καθαρή λουκουμόσκονη, κοινή ζάχαρη άχνη, που προκαλεί μια γλυκερή χαρά σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, και ενώ καράβια χάνονται, αυτούς τους χτενίζει ο Τρύφωνας.

Όλες αυτές οι «ξεφωνημένες»...

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ… ΠΟΙΗΤΗΣ.


Άλλη μια απόδειξη για το ότι οι Έλληνες δεν θα αλλάξουν ακόμα και αν τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

Παναγιώτης Πικραμένος, υπηρεσιακός πρωθυπουργός: «πρέπει να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι….»

@ Πήγαινε βρε αχαρακτήριστε τη χώρα μέχρι τις εκλογές και άσε τα ασφαλή λιμάνια και τους κόλπους… που είπανε του τρελού να χέσει και τον κατέκλεισε ο πατριωτικός ίστρος.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΛΕΜΕ.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΛΟΙ, ΕΝΝΟΕΙ ΟΛΟΙ... ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ 15% ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ; ΟΚ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΕΣ…


Χαριτωμένη η διαμαρτυρία των δημοσιογράφων μέσα στο Προεδρικό μέγαρο, απέναντι στον Μιχαλολιάκο αλλά… χαριτωμένη.

Αυτοί που βρέθηκαν να κάθονται στο πάτωμα, έχουν ξεχάσει πόσες φορές τσακίστηκαν να σηκωθούν όρθιοι, όταν έμπαιναν στην αίθουσα πολιτικά υποκείμενα που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ;


Παρακολουθώ εδώ και ώρες το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής και τον Αντώνη της Νέας Δημοκρατίας δεν τον έχω δει ακόμα, δεν πιστεύω να μην πήγε;

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΚΑΙΑΔΑΣ.


Όταν λέγαμε ότι όλους αυτούς τους άθλιους, πρέπει να τους πετάξουμε στον Καιάδα, δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτό… αλλά αφού το διάλεξαν μόνοι τους…

ΛΕΜΕ.


Αυτό που ξέχασε να πει ο Τσίπρας σε Σαμαρά και Βενιζέλο είναι ότι τις επιστολές πρέπει να τις υπογράψουν όρθιοι.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΜΑΓΚΙΑ ΑΛΛΑ…


Η δημοσιογράφος που αποχώρησε από την συνέντευξη Μιχαλολιάκου, γιατί την υποχρέωσαν να σηκωθεί και οι δημοκράτες συνάδελφοι της, (που της έπλεξαν το εγκώμιο), μας τα είπαν όλα και καταλάβαμε πόσο εύθικτοι είναι απέναντι σε τέτοια θέματα. Εκείνο που δεν μας είπαν είναι τι απάντησε στον Μιχαλολιάκο που ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ στο video να την ρωτάει: «αν έμπαινε ο Παπανδρέου δηλαδή, δεν θα σηκωνόσουν»;



@ Γιατί δυστυχώς η αλήθεια είναι πως θα σηκωνόταν η καημένη, θα σηκωνόταν η δυστυχισμένη, θα σηκωνόταν η φτωχή, και αυτή και οι συνάδελφοί της.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΦΙΣΤΕ.


Τους δικούς μας θα τους τιμωρήσει η δικαιοσύνη, εμείς πρέπει να τιμωρήσουμε τους δανειστές. Αυτούς που βρήκαν μερικούς εξουσιομανείς διαθέσιμους για όλα και πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν όλους τους Έλληνες, υποχείρια τους.

Ψηφίστε αντίθετα από αυτό που προστάζουν οι «προστάτες» μας. Ψηφίστε αστάθεια αν η «σταθερότητα» σημαίνει το υποζύγιο να είναι καλά δεμένο για να μην μπορεί να ξεφύγει. Επί τέλους, ξυπνήστε και μετά ψηφίστε.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.


Τόσα χρόνια δεν ζητήσαμε από καμία κυβέρνηση να μας βοηθήσει, ζητούσαμε απλώς να μην μας υπονομεύει.


Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.


Εντάξει να ψηφίσουμε τον Τσίπρα ρε παιδί μου… αλλά άμα τα καταφέρει; Θα τον κάνουμε μάγκα στα καλά καθούμενα. Ο χθεσινός ο Τσίπρας δηλαδή να τρέχει στην Ευρώπη και να κάνει διαβουλεύσεις με πρωθυπουργούς, υπουργούς και γενικούς γραμματείς; Ε όχι ρε φίλε. Μνημόνιο και πάλι μνημόνιο. Τριακόσια ευρώ το μήνα; Τριακόσια ευρώ το μήνα, τι να κάνουμε;

Σιγά τώρα, μην κάνουμε τον Τσίπρα μάγκα από το πουθενά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;


Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.