Σελίδες

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.


Θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει από την φορτισμένη ατμόσφαιρα της παραλαβής της εξουσίας από τον Καραμανλή αλλά, ας πούμε ότι ήταν δύσκολο.

Θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει από τη στιγμή που ο ίδιος «μαρτύρησε» την οικονομική κατάσταση της χώρας στις «αγορές», που ήταν εύκολο,  αλλά δεν ήθελαν να το πιστέψουν.

Σήμερα την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα
βρίσκεται σε κατάσταση παροξυσμού, τον βλέπουν να κάνει κανό και να παίζει σκουός αλλά και πάλι δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό τους.

Προσπαθούν να το αναλύσουν, προσπαθούν να καταλάβουν το λόγο αυτής της συμπεριφοράς αλλά η σκέψη τους φτάνει μέχρι ενός σημείου. Εκεί επεμβαίνει ο τρόμος της πραγματικότητας και το μυαλό τους σταματάει.

Κανείς δεν τολμάει να σκεφτεί ότι ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά τι θα συμβεί στην Ελλάδα και μάλιστα το ξέρει από καιρό. Από τον καιρό που γύρισε από την Αμερική επιφορτισμένος με την ευθύνη να συμβεί.

Σπάνε το κεφάλι τους να βρουν γιατί δεν επεμβαίνει στις διαμάχες των υπουργών του, γιατί δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, γιατί καθυστερεί στην εφαρμογή των εξαγγελιών του, κανενός το μυαλό δεν χωράει το ότι, δεν υπάρχει λόγος.

Γιατί να βιαστεί; Με ποιο κέρδος; Γιατί να συγκρουστεί με τους συνδικαλιστές, ας πούμε, αφού αν καθυστερήσει λίγο ακόμα, δεν θα χρειαστεί να συγκρουστεί με κανέναν. Όταν οι Έλληνες να είναι πιασμένοι μαλλί με μαλλί, εκείνος δεν θα είναι εδώ.

Ελάχιστες είναι οι φωνές που ακούγονται να συμπεραίνουν το καταφανές και αυτές στο διαδίκτυο. Κανείς άλλος δεν τολμάει να βάλει στο μυαλό του αυτό το ενδεχόμενο πόσο μάλλον στόμα του. Εν το μεταξύ, εκείνος κάνει κανό, παίζει σκουός, ενδεχομένως και καμιά μπιρίμπα το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου